€ 8,00

Reviews

Baro Rosé 2018

Een rosé met gastronomische kwaliteiten. Elegante neus met rijpe bosaardbeitjes. Rond in de mond met een klein bittertje in de finale.

By: Romain BARREAU

 • Frankrijk
 • Côtes du Tarn
 • Duras, Gamay
 • Eco-vriendelijk
 • Aperitief
 • post image

  Comment on fait le rosé?

  Il y a des cépages rouges et blancs, mais (malheureusement) il n’existe aucune variété rose. Le jus des raisins de cuve – que ce soit des rouges ou des blancs – est en effet toujours blanc. La couleur des vins rouges provient du contact avec la peau des raisins. Les peaux peuvent être trempées pendant plusieures semaines dans les jus de certains vins rouges, afin de creér une couleur beaucoup plus marquée.

   

   

  Lees meer
 • post image

  Hoe wordt rosé gemaakt?

  Er bestaan rode en witte wijndruiven, maar er zijn (helaas) geen roze wijndruiven. Het sap van wijndruiven – of het nu witte of rode zijn – is eigenlijk altijd wit. Rode wijn krijgt kleur door schilcontact. Het sap van sommige rode wijnen kan weken op zijn schil macereren en krijgt daardoor extra veel kleurextractie. Het sap van rosé spendeert slechts 2 tot 20 uur op de schil. Bijna elke rode druif kan gebruikt worden om rosé te maken, maar er zijn een paar rosé-go-to klassiekers zoals Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Grenache, Syrah, etc. Er zijn drie manieren om roséwijn te maken.

   

  Lees meer
 • post image

  Off-the-beaten-path Gaillac

  Gaillac, een streek met een fantastisch sappig accent en al even sappige druiven, is een unicum in Frankrijk. Nog nooit van gehoord? Kan, maar wat als we je vertelden dat nog voor er sprake was van Bourgogne en Bordeaux, Romeinen al Grand Cru Gaillac dronken. Vergeet niet dat de Romeinen van het zuiden kwamen en heuvelachtige sites voor hun wijngaarden prefereerden. Er wordt gespeculeerd dat de Romeinen, Gaillac, dat zo’n 50 km boven Toulouse ligt, de meest noordelijke grens achtten voor wijnbouw (de meeste Romeinse wijngaarden lagen in de Languedoc). 

  Lees meer
 • post image

  Noedelsalade met asperges

  Voor no-nonsense en veel humor moet je altijd in West-Vlaanderen zijn. The Messy Chef is zo één van die foodblogs die een klein beetje de draak steekt met het foodblogfenomeen. Toch maakt Jelle knallers van receptjes en post hij foto’s waarvan je mond automatisch begint te schuimen. Ideaal om de Messy Chef deze maand eens in de spotlights te zetten. Rosé doet aan zomer denken en bij zomer hoort een lekker slaatje. De noedelsalade van Jelle is een fris smaakbommetje en perfect voor een zonovergoten lunch.

  Read Recipe

PROBEER DEZE WIJNEN EENS