WijnHOROSCOOP
       

Je wijn van het jaar staat in de sterren geschreven!

    

 

STEENBOK

   

Steenbok


Steenbok is zelf één van de meest betrouwbare sterrenbeelden en blaakt van discipline. Dit jaar is Bordeaux onder de knie krijgen een uitstekende taak voor Steenbok! 

 

WATERMAN


  

Waterman


Watermannen (-en vrouwen) houden van eerlijkheid en puurheid. Biowijnen passen daarom het best in de kelder van Waterman (bijvoorbeeld deze overheerlijke Gebeshuber!)

 

    

VISSEN

  

Vissen


Vissen voelen zich niet altijd thuis op het land. Ze dromen graag weg van godverlaten stranden en woeste zeeën. Deze sympathieke Fram 'A wine of exploration' uit het verre Zuid-Afrika is ideaal om de 'Fernweh' van vissen te temperen. 

 

 

RAM

  

Ram


Rammen bruisen van energie en hebben een echte 'pick-me up' wijn nodig. Vinho Verde, de wijn die je jong moet drinken en vol leven zit, is even sprankelend als de ogen van rusteloze rammen.  

 

STIER

 

Stier


Stieren zijn volhardend en vastberaden. Ze hebben een wijn nodig die al meerdere watertjes doorzwommen heeft. Chardonnay heeft zijn fanclub en zijn haters. Maar welke wijntrend komt of gaat, hij staat er altijd! 

 

TWEELINGEN

   

Tweelingen


Tweelingen zijn speels en jeugdig. Grenache is net als hen erg verleidelijk. Maar laat je niet misleiden door hun frivole karakter. Zowel Grenache als Tweelingen hebben een intellectueel kantje met een niet te onderschatten diepgang.

 

KREEFT

  

Kreeft


Iedereen weet dat Kreeften creatief zijn. Ze durven buiten hun comfortzone treden en ontdekken graag nieuwe dingen. Kreeft voelt zich het best in de Nieuwe Wereld. Zéker met fun-loving en zonnige Australische wijnen. 

 

LEEUW

  

Leeuw


Leeuwen zijn ruimdenkend en hartelijk. Ze drinken best wijn van wijngaarden op een hoge altitude. Süd-Tirol met zijn onherbergzame Dolomieten bijvoorbeeld. Deze Tiroller Gold (Teroldego) van Cantina Endrizzi is ontstaan dankzij een sprookjesachtig liefdesverhaal. Stiekem zal stoere Leeuw deze romantische wijn het einde vinden. 

 

MAAGD

   

Maagd


Maagd is eerder bescheiden en verlegen, maar je kan er altijd op rekenen. Languedoc is niet meteen het Hollywood van de wijnwereld, maar de wijnen staan als een rots in de branding. Net zoals maagd. 

 

WEEGSCHAAL

 

Weegschaal


Weegschaal is romantisch en charmant. Pinot Noir wordt ook wel eens de 'heartbreak variety' genoemd. Fluweel en sensueel, Weegschaal en Pinot Noir zijn een match made in heaven. En deze Sutherland is de mooiste van hen allemaal. 

 

SCHORPIOEN

  

Schorpioen


Schorpioenen zijn de meest charismatische van alle sterrenbeelden. Iedereen wil wil eens iets gaan drinken met hen. Net zoals deze jonge tempranillo uit Zuid-Spanje.

On-weer-staanbaar.

 

BOOGSCHUTTER

  

Boogschutter


Bij Boogschutter is niets wat het lijkt. Ondroorgrondelijk en intellectueel uitdagend. Niet iedereen zal hem begrijpen en wie er zich aan waagt, gaat met filosofische vragen naar huis. Vulkanische wijnen zijn complex en niet voor iedereen, maar wie hen een kans geeft, wordt verliefd.