Bergwijnen  
 

 VIN DE SAVOIE

Het is begin januari, de winter is in het land, tijd om naar de bergen te trekken? Niet enkel om te gaan skiën, maar vooral om de bergwijnen te ontdekken. We stellen jullie de Chignin Jacquère en Mondeuse d’Arbin van Domaine Céline Jacquet voor.  

 
  Bergwijnen    
 

CÉLINE JACQUÈT.

 
 

Het kleine domein van 4ha ligt in Arbin, in de Franse Alpen. Hier produceert Céline Savoie-wijnen die bij topsommeliers in Frankrijk naam beginnen maken en in België exclusief te verkrijgen zijn bij Our Daily Bottle Wine Club!

 

 
 

MAAR CHIGNIN JACQUÈRE
WAT WIL DAT EIGENLIJK ZEGGEN? 

Chignin is een dorpje in de Savoie. Dankzij de rotsachtige bodem in Savoie komt Jacquère hier helemaal tot zijn recht.  

WAT DOET DEZE JACQUÈRE ER BOVENUIT STEKEN?
Zijn rijpe en fijne aroma’s: witte vruchten, een beetje floraal en zelfs wat exotisch fruit . Veel bergwijnen slagen er niet in zo’n mooie aroma’s te krijgen, maar de wijngaarden van Céline liggen op een uitstekende hellingsgraad .

Bergwijnen
 
 
       
 

RODE SAVOIE

De Mondeuse is een autochtone druivensoort uit de Savoie. Ze is perfect aangepast voor hoger gelegen wijngaarden en komt best tot haar recht op klei- en kalkgronden. In het dorpje Arbin, waar Domaine Céline Jacquet gelegen is, zijn de omstandigheden perfect. Over de geschiedenis van de Mondeuse is weinig geweten. Er werd voor het eerst van de druif gesproken in het midden van de 19de eeuw en ze zou verwant zijn met de Syrah-druif, afkomstig uit de zuidelijker gelegen Rhône-Vallei. Op dit moment is er slechts 300 hecatre Mondeuse aangeplant in de Savoie . . .

 
 

HET GAAT DUS OM EEN MINIEME PRODUCTIE, DIE WE JULLIE ECHTER GRAAG DOEN ONTDEKKEN!

 
 
 

Bergwijnen

 
 

Céline Jacquère

 
       
  Bergwijnen  
       
 

Chignin Jacquère 

Bergwijnen      
 

De Chignin Jacquère van Céline is een frisse Savoie met de nodige spanning en genoeg body. Een ideale wijn om winterse gerechten als raclette en kaasfondue te vergezellen, maar ook niet te versmaden met een gebakken bergforel.
Ook bij de Aziatische keuken staat deze wijn zijn mannetje. Trek de bergen in of zoek het haardvuur op met deze wijn!

Normale Prijs: 11,99€
Ledenprijs: 9,99€

 
   Webshop  
     
       
 

Mondeuse d’Arbin

 
Bergwijnen    
 

De Mondeuse d’Arbin heeft een mooie paarsachtige kleur.
De neus is een explosie van aroma’s. Enerzijds wat bloemig, anderzijds ook kersjes, kruiden, en zelfs een beetje vuursteen. Het is een gestructureerde wijn, licht, en met zachte tannine. Elegantie en finesse!

Normale Prijs: 16,99€
Ledenprijs: 14,99€

 
  Webshop  
 

 

Aarzel zeker niet de fles enkele uren op voorhand te openen; de aromatische expressie zal er alleen maar rijker op worden. De Mondeuse van Céline Jacquet gaat perfect bij kaasfondue en goede charcuterie. Maar probeer ook eens de wat originelere combinatie met een stukje tonijn . . . Geniet ervan!