Vruchtbare combinaties visual
   
     

De vroege vogels die nu al terug zijn van vakantie, denken er wellicht met heimwee aan: de zomervruchten die de marktkramen sierden in dat schattige Franse dorpje of op de dijk in een Spaans kuststadje. Vaak worden ze ook gebruikt voor frisse gerechtjes, en dan is het niet altijd makkelijk te weten welke wijn daarbij te schenken. Daarom reiken we je enkele suggesties aan voor drie verschillende vruchten die smaak geven aan de vakantieperiode!

 

 

 

 

VinhoVerde

MELOEN Combinaties

Meloen is ongetwijfeld een klassieker gedurende heel wat zonovergoten lunches. Vergezeld van wat Parmaham is het immers een ideaal hapje voor een warme julimiddag. Voor de liefhebbers van witte wijn, suggereren we een zeer fris en simpel wit wijntje.

Een Vinho Verde zou uitstekend zijn. Deze frisse en zéér licht parelende witte wijn biedt een perfect tegengewicht voor de rijpe aroma’s van zuiderse meloen. Een andere optie is om er een Pineau des Charentes bij te serveren. Dit is een licht zoete aperitiefdrank uit Zuid-West Frankrijk op basis van Cognac en druivensap. Ideaal voor een zoet guilty pleasure

 

 WILT U OOK TESTEN ? 

    

 

PERZIK

Combinaties

LaInocencia

 

 

Perzik is nog zo’n vrucht die we steeds met het mooiste seizoen van het jaar associëren. Een slaatje met perzik en mozzarella, en een krokant stukje brood: meer moet dat soms niet zijn! Bij een gerechtje waarin rijpe perzik verwerkt zit, past perfect een licht rood wijntje. Ietwat fris geschonken kan onze La Inocencia dit gerechtje perfect begeleiden, maar ook een florale rosé uit Zuid-Frankrijk zou niet misstaan.

   

 WEBSHOP 

 

AARDBEI 

 

 

Veel kans dat je bij aardbei en wijn direct denkt aan Wimbledon. Ginder is het al een jarenlange traditie om tijdens de matchen een bakje aardbeien te vergezellen van een coupeke. Wij zullen zeker niet tegenspreken dat dit een goede combinatie is. Als je iets meer met een twist wil, waarom dan niet eens een rosé schuimwijn proberen ?

Nog nét een tikkeltje zomerser. 

Combinaties

 

Hebben jullie één van onze wijnen ook al gedronken bij een luie vakantielunch ?

Wij zijn benieuwd te horen welke jullie voltreffers waren!