winkellijst  
   
   
recept3 recept3
   
   
Voor de spiesjes:
 
Snijd het rundsvlees in kubusjes van ongeveer 3cm, kruid ze met wat zout, het paprikapoeder en de chillivlokken. 
 
Bij scampi’s is het erg belangrijk dat ze niet te vochtig zijn. Dep ze dus goed droog met wat keukenpapier alvorens ze te kruiden met een snuifje zout, de kurkuma en de cayennepeper. 
 
Pel de ui en snij deze in kwarten. Trek de ‘rokken’ los en halveer de grootste stukken zodat je perfecte stukken ui krijgt om later op de spiesjes te prikken. 
 
Snij de paprika’s in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Hak de geschilde paprikakwarten in grove vierkantige stukken van ongeveer 3 cm. 
Verwijder de stelen van de champignons zodat je alleen de hoedjes overhoudt. 
 
Stel nu de spiesen samen. Gebruik hiervoor satéstokken. Prik telkens een champignon, een stuk ui, gevolgd door stuk vlees, gele paprika, ui, rode paprika, scampi enz. 
Herhaal dit zodat je op elke spiesje 2 stukjes rundsvlees en 2 scampi’s hebt. Besprenkel de spiesjes lichtjes met olijfolie. 
 
Zet een grillpan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de spiesjes in de hete grillpan zo’n, 5 minuutjes aan beide zijden. Kan ook perfect op de barbecue!
 
Voor het spicy yoghurtsausje:
 
Maak het pikant yoghurtsausje door de Griekse yoghurt te combineren met de pikante sriracha chilli saus. 
Serveer de spiesjes met de saus, lekker met aardappelen in de schil of een pastaslaatje – en uiteraard met een heerlijk glaasje Fun in the Sun!
   
   
   
FunSun
button button
   
Goestjes