DE BESTSELLERS VAN 2019

Ah Toscane... het Parijs van de wijnstreken. Met zijn goudgele zon, glooiende wijngaarden en cipressen zover als het oog reikt, is het romantiek troef. Wil je weten wat de meest up-and coming-regio is? Het is niet Chianti of de bucolische heuvels rond Montalcino, maar de kunstwijngaarden van Maremma!

SERPAIA DI ENDRIZZI: 'SLANGEN IN DEN HOF'

In 2000, vonden onze goede vrienden van Cantina Endrizzi een klein stukje wijngaard in Maremma en doopten die wijngaard: Serpaia di Endrizzi. Op hun eerste wandeling door de wijngaard kwamen ze echter veel slangen tegen. En zo ontstond de 'romantische' naam 'Serpaia' oftewel 'Slangen in den Hof'. Wijn uit een moeras met slangen, het is bijna een allegorie voor sensualiteit. En laat de Toscaanse wijnen van Endrizzi nu precies dat zijn. Strak en sexy!

SANGIOVESE

Sangiovese is een hartige druif en heeft een breed smaakpalet van zeer rustiek (zoals bijvoorbeeld in Chainti Classico) tot rond en fruitig. Je vindt er bijna altijd kersen in terug en subtiele toesten van tomaat. Geef de wijn de tijd om zich te tonen in het glas en dan zal je zien dat er geleidelijk aan aroma's van rozen, vijgen en gedroogde kersen naar boven komen. 

Sangiovese kan je dankzij zijn medium-gewicht en hartig karakter met vele gerechten combineren. Probeer het zeker met kruiden en tomaten en je zal merken dat de fruitige smaken in de wijn in de verf gezet worden.

Endrizzi “Serpaiolo" - Our Daily Bottle
Endrizzi “Serpaiolo" - Our Daily Bottle
Endrizzi “Serpaiolo" 🇮🇹 freeshipping - Our Daily Bottle

Endrizzi “Serpaiolo" 2019 🇮🇹

€13,50

Ben je op zoek naar een echt unieke Italiaanse wijnervaring?


Zoek niet verder dan de Endrizzi “Serpaiolo” 2019! Deze wijn is een sensuele mix van heldere rode en donkere fruitsmaken en een strakke, zuivere structuur. Geniet van soepele tannines en een diep, complex smaakprofiel dat je smaakpapillen prikkelt en ervoor zorgt dat je terug blijft komen voor meer.

Koop zes flessen en bespaar 10%.


FRUITIG

DROOG


FRAICHEUR

BODY

ACIDITEIT

TANNINE

ZOET


DRUIF: SANGIOVESE, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
LAND: ITALIË
APPELATIE: TOSCANE

View details
Endrizzi “Dono” - Our Daily Bottle
Endrizzi “Dono” - Our Daily Bottle
Endrizzi “Dono” freeshipping - Our Daily Bottle

Endrizzi “Dono” 2015 🇮🇹

€19,90

Koop 6 flessen en bespaar 10%

 

SMAAKPROFIEL:
Sangiovese heeft een fruitig karakter en een medium body.
Je vindt er kersen en subtiele tomatentonen. Geef de wijn even de tijd om zich in het glas te ontwikkelen en je krijgt secundaire aroma's van rozen, vijgen en gedroogde kersen.


FRUITIG

DROOG


FRAICHEUR

BODY

ACIDITEIT

TANNINE

ZOET


DRUIF: Sangiovese, Merlot, Cabernet 
LAND: Italië
APPELATIE: Maremma, Toscane

View details

THE SOMMELIERS'
FAVOURITE OF 2019

Wie de kunst van het wijnmaken echt machtig is, is Ryan Mostert. De nieuwe versie van zijn Smiley (V3) is de beste die hij ooit gemaakt heeft. We beginnen met een rode, maar wacht tot je de witte blend proeft. Deze wijnen zijn OMG. Ryan speelt met druivensoorten, oogstjaren en fermentatiestijlen. Je vindt in deze wijn 4 verschillende druivensoorten (Cinsault, Mouvèdre, Tinta Barocca en Syrah) over drie verschillende oogstjaren (2016, 2017 en 2018). 

De druiven komen uit verschillende terroir sites van de Malmesbury klei tot de Kasteelberg schist-gronden en de Paardenberg graniet in de Swartland. De wijn fermenteert op natuurlijke wijze zowel in houten vaten als in stalen vaten. Ryan brengt al deze verschillende facetten naadloos samen in een complexe en overheerlijke blend. Hou je vast aan de takken van de bomen en knoop je veters goed dicht, waqnt je zal van je sokken geblazen worden.

Smiley NV Dry Red V3 🇿🇦 freeshipping - Our Daily Bottle
Smiley NV Dry Red V3 🇿🇦 freeshipping - Our Daily Bottle
Smiley NV Dry Red V3 🇿🇦 freeshipping - Our Daily Bottle

Smiley NV Dry Red V3 🇿🇦

€17,50

SMAAKPROFIEL;
Rond en een zeer zachte afdronk.
Deze wijn is een blend van verschillende jaargangen wat hem een extra complexiteit en diepte geeft. De tannines zijn subtiel maar hebben grip. Een afdronk van viooltjes, Zuid-Afrikaanse biltong en frisse blauwe bessen.FRUITIG

DROOG


FRAICHEUR

BODY

ACIDITEIT

TANNINE

ZOET

 

   

  DRUIF: MOURVEDRE, CINSAULT, SYRAH
  LAND: ZUID-AFRIKA
  APPELATIE: SWARTLAND

  .
  View details