DE BESTSELLERS VAN 2019

Ah Toscane... het Parijs van de wijnstreken. Met zijn goudgele zon, glooiende wijngaarden en cipressen zover als het oog reikt, is het romantiek troef. Wil je weten wat de meest up-and coming-regio is? Het is niet Chianti of de bucolische heuvels rond Montalcino, maar de kunstwijngaarden van Maremma!

SERPAIA DI ENDRIZZI: 'SLANGEN IN DEN HOF'

In 2000, vonden onze goede vrienden van Cantina Endrizzi een klein stukje wijngaard in Maremma en doopten die wijngaard: Serpaia di Endrizzi. Op hun eerste wandeling door de wijngaard kwamen ze echter veel slangen tegen. En zo ontstond de 'romantische' naam 'Serpaia' oftewel 'Slangen in den Hof'. Wijn uit een moeras met slangen, het is bijna een allegorie voor sensualiteit. En laat de Toscaanse wijnen van Endrizzi nu precies dat zijn. Strak en sexy!

SANGIOVESE

Sangiovese is een hartige druif en heeft een breed smaakpalet van zeer rustiek (zoals bijvoorbeeld in Chainti Classico) tot rond en fruitig. Je vindt er bijna altijd kersen in terug en subtiele toesten van tomaat. Geef de wijn de tijd om zich te tonen in het glas en dan zal je zien dat er geleidelijk aan aroma's van rozen, vijgen en gedroogde kersen naar boven komen. 

Sangiovese kan je dankzij zijn medium-gewicht en hartig karakter met vele gerechten combineren. Probeer het zeker met kruiden en tomaten en je zal merken dat de fruitige smaken in de wijn in de verf gezet worden.

Endrizzi “Serpaiolo" 2017
Endrizzi “Serpaiolo" 2017
Endrizzi “Serpaiolo" 2017

Endrizzi “Serpaiolo" 2017

€13,50

A very sensual wine with a tight and clean structure. Supple tannins and bright red and dark fruit flavours.

By: Lisa Maria & Daniele ENDRICI

View details
Endrizzi “Dono”
Endrizzi “Dono”
Endrizzi “Dono”
Endrizzi “Dono”

Endrizzi “Dono”

€19,90

Sangiovese has a fruity character and medium weight. You’ll find cherries and subtle tomato notes. Give the wine some time to develop in the glass and you will get secondary aromas of roses, figs and dried cherries come up.

By: Lisa Maria & Daniele ENDRICI

View details

THE SOMMELIERS'
FAVOURITE OF 2019

Wie de kunst van het wijnmaken echt machtig is, is Ryan Mostert. De nieuwe versie van zijn Smiley (V3) is de beste die hij ooit gemaakt heeft. We beginnen met een rode, maar wacht tot je de witte blend proeft. Deze wijnen zijn OMG. Ryan speelt met druivensoorten, oogstjaren en fermentatiestijlen. Je vindt in deze wijn 4 verschillende druivensoorten (Cinsault, Mouvèdre, Tinta Barocca en Syrah) over drie verschillende oogstjaren (2016, 2017 en 2018). 

De druiven komen uit verschillende terroir sites van de Malmesbury klei tot de Kasteelberg schist-gronden en de Paardenberg graniet in de Swartland. De wijn fermenteert op natuurlijke wijze zowel in houten vaten als in stalen vaten. Ryan brengt al deze verschillende facetten naadloos samen in een complexe en overheerlijke blend. Hou je vast aan de takken van de bomen en knoop je veters goed dicht, waqnt je zal van je sokken geblazen worden.

Smiley NV Dry Red V3
Smiley NV Dry Red V3

Smiley NV Dry Red V3

€17,50

Round and concentrated palate with a very delicate finish. This wine is a blend of several vintages which gives it an added complexity and depth. The tannins are subtle but have grip. A finish of violets, South African biltong and fresh blue berries.

By: Ryan MOSTERT

View details