HOME WINE TASTING PARTY

Het zijn barre tijden. Onze musea gaan toe, we mogen niet meer naar concerten of de bioscoop. En nu zijn ook al onze favoriete café's en wijnbarretjes toe. Geen nood! Wij weten hoe jullie een fijne avond thuis ( en petit commité!) kunnen organiseren.

6 TIPS om een Home Wine Tasting Party te houden

1. Kies een thema

Ga voor nieuwe wereld wijnen of witte wijnen uit Frankrijk, kies voor variëteiten bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon uit verschillende streken. Riskeer geen Corona en laat je wijnen gewoon thuis leveren dankzij Our Daily Bottle!

2. Hapjes?

Tijdens een wine tasting concentreer je je best op de wijn alleen. Voorzie wat crackers of brood. Serveer een lichte maaltijd voor de proeverij of erna. Waarschuw ze misschien best om niet met een lege maag te komen.

3. Wijnglazen

Eén glas per gast is genoeg. Als je 6 wijnen gaat proeven kan je niet telkens nieuwe glazen voorzien. Wanneer je van wijn verandert, maak je de glazen leeg in een spuwbakje (kan een vaas of keukenpot zijn) en doe een klein beetje van de nieuwe wijn in je glas. Wals het rond en geef dat likje wijn door aan de volgende gast. De laatste giet de wijn weg. Zo is je glas ‘gecalibreerd’. Wist je trouwens dat het altijd beter is om je glas met wijn te spoelen dan met water?

4. Hoeveel gasten?

Hou het intiem. 6-12 mensen max. Nodig mensen met dezelfde “wijnkennis” uit. Je wil vermijden dat 1 persoon zich uitgesloten voelt omdat hij/zij echt niets van wijn kent, of (nog erger) dat er één ‘expert’ de betweter uithangt ;)

5. Volgorde van de wijnen

Eerst wit en dan rood. Ga van licht naar zwaarder en als je een zoete wijn hebt, schenk je die altijd laatst.

6. Proef blind

Het is héél leuk om blind te proeven en je zintuigen te laten verrassen. Bedenk de flessen met zilverpapier.

Benodigheden

• Wijn
• Wijnglazen
• Kurkentrekker
• Crackers
• Spuwbakje
• Zilverpapier
• Pen en papier 

Download onze home tasting map om notities te maken!