IS WIJN GEZOND

#1

Alle gezonde aspecten van wijn komen uit de druivenschil!
De druivenschil een fantastisch reservoir van polyfenolen. 

#2

De belangrijkstepolyfenolen in wijn zijn de flavonolen. 
Polyfenolen werken ontstekingsremmend en hebben een anticarcinogene werking. Flavonoïden en anthocyanen beschermen de lichaamscellen tegen vrije radicalen en vertragen de verbranding in de cel.

#3

Wijnen kunnen onderling sterk verschillen in de aard en kwantiteit van de polyfenolen die erin aanwezig zijn. Normaliter bevat een rode wijn zowel kwalitatief als kwantitatief meer polyfenolen dan een witte. Dit berust op een verschil in vinificatie tussen de beide soorten wijn.

#4

Je leeft langer !
De stoffen polyfenol en antioxidant verlengen de levensduur van onze cellen. Mensen die met mate wijn drinken, zouden 4,7 jaar langer leven dan diegene die nooit wijn nuttigen. De stof zou bovendien meer voorkomen in donkere druiven waardoor rode wijn als 'gezonder' aanzien wordt.

#5

Het is goed voor je botten!
Mensen die regelmatig wijn drinken zouden sterkere botten hebben dan mensen die geen wijn drinken. Alcohol zou het oestrogeengehalte in je lichaam verhogen. Dit hormoon zou de afbraak van oude botten meer bevorderen dan dat het de aanmaak van nieuwe botten vertraagt. 


Wil je graag nog meer weten over de voor en nadelen van wijn?
Luister dan zeker naar onze tweede aflevering van de Our Daily Bottle podcast!

is wijn gezond?
Dr. Servaas Bingé zal het uitleggen in de tweede aflevering van onze podcast!

*Deze podcast is enkel beluisterbaar in het nederlands.LUISTER OP SPOTIFY