Le petit saint-emilion

Château La Tourbeille

Chateau La Tourbeille is een speciaal plekje. Het ligt niet zo ver van de Grand Cru wijngaarden van St. Emilion, maar overtreft hen allemaal in charme. De wijnen van Juilliac worden in Bordeaux de ‘petits St.Emilions’ genoemd. De kalksteen die de wijnen van St.Emilion zo fluwelig maakt, strekt helemaal door tot in Juillac. Al de kwaliteit en ¼ van het prijskaartje!

Product image

La Tourbeille is een family affair. John en Mary Sandifer lieten hun drukke leven in New York voor wat het was en verhuisden met hun kinderen terug naar Frankrijk. John knapte het vervallen chateau van zijn ouders op en herstelde de wijngaarden in hun oude glorie. De Sandifer kids kwamen na hun studies in Amerika ook terug naar Frankrijk. Ze helpen mee in de wijngaard, zijn gepassioneerd door biodynamie en permacultuur en bouwen momenteel een restaurantje op het chateau.

La Tourbeille is zo één van die pareltjes waar een hechte familie en een mooi oud chateau niet alleen de basis vormen voor een goed verhaal, maar ook voor een prachtige rode wijn.

Founder image

STAY IN TOUCH

Subscribe for our newsletter