DIY wine projects //
Labelled Bottle

We zullen deze zomer waarschijnlijk in ons kot moeten doorbrengen. Weet jij ook niet wat je heel de zomer gaat moeten doen? En weet je bovendien niet wat je met al die lege wijnflessen moet aanvangen? Our Daily Bottle to the rescue!

Wij hebben voor jullie een DIY-guide samengesteld met allemaal easy-peasy projectjes om thuis zelf uit te voeren! Er zijn alleen maar voordelen: jij verveelt je minder, je doet aan upcycling en je kan er bovendien je terras of interieur mee opfleuren. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Fles Schoonmaken

Vooraleer je van jouw lege fles een nieuwe Picasso kan maken, is het heel belangrijk dat je de fles goed schoonmaakt. Hoe doe je dat?

Wat heb je daar voor nodig?
● Zeep
● Een spons
● Een bot mes

Buitenkant van de fles

1. Leg de fles gedurende 1 uur in warm water met zeep.

2. Scheur de sticker van de fles.

3. Zoals je op de foto kan zien, komt niet altijd alles er meteen af. No worries, hier hebben we een trucje voor. Neem een bot mes en schraap zo het overtollige papier eraf.4. Neem zeker geen te scherp mes, want dan loop je het risico om krassen te maken op het glas.

5. Als er nog kleine stukjes lijm of papier op de fles kleven, kan je die er best afhalen door met een spons te schrobben. Bij de ene fles zal dit sneller gaan dan bij de andere, maar trust us. Alles raakt er uiteindelijk af.

Binnenkant van de fles

Nu de buitenkant helemaal DIY-proof is, mogen we de binnenkant van de fles ook niet vergeten. Je wil immers niet dat je gepimpte fles nare geurtjes nalaat omwille van wijnrestjes die nog in de fles zitten. Met deze simpele truc verwijder je die nare geurtjes in no-time!

1. Spuit wat zeep in de fles.

2. Doe wat water in de fles en draai de fles even rond zodat de zeep en het water overal aanraken en laat de fles daarna drogen.

Et voila! Nu is je fles volledig DIY-proof.
Vanaf nu kan je je carrière starten als Picasso@home 😉 
Labeled Bottled Design

Een originele manier nodig om jouw M&M’s op te bergen? Look no further! Wij leren jou hoe je van jouw lege wijnfles de perfecte opslagplaats maakt voor al dat lekkers.

Benodigdheden:
● Krijtverf
● Krijt
● Penseel
● Schilderstape
● 1 A4-papier
● Zakje M&M’s (kan ook met skittles, smarties,…)

  1.Begin altijd eerst met de fles schoon te maken! Doe dit zeker grondig langs de binnenkant!

2. Breng de schilderstape aan op de fles waar je het label wilt hebben.
3. Schilder de fles met de krijtverf op de plek waar je het label wil en laat drogen. Als de verf droog is kan je de tape eraf trekken.

4.Vul de fles met de M&M’s door een trechter te maken van je A4-papier. Zorg ervoor dat de trechter bovenaan breed genoeg is en dat het smaller wordt naar de opening van de fles zoals op de foto.
We weten dat het er niet artistiek uitziet, but it works 😉

5. Schrijf met een krijtje op het oppervlak en smullen maar!

Zo, nu weet jij weer wat te doen deze zomer! Geen flessen meer in huis? No worries!
Ga snel naar onze webshop en bestel jouw lekkere wijntjes!