Section


CHIANTI RUIKT EN SMAAKT NAAR ITALIE


Chianti is de meest beroemde rode wijn uit Italië! Het heeft aardse smaken, hoog zuurgehalte en stevige tannine dus perfect om te combineren met het smaakvolle eten van Toscane.

Iedereen kent wel de lelijke traditionele mandflessen wijn, voor velen een synoniem voor slechte wijn. Het werd in de wijnwereld ook niet voor niets een “fiasco” genoemd. Het ontwerp uit de 80’s was oorspronkelijk bedoeld om de flessen rechtop te houden op luidruchtige tafels en om extra bescherming te bieden tijdens het transport.

Nu, jaren later, is het aan de “Next Generation”! Zij hebben ervoor gezorgd de de Chiantistreek bekend staat om zijn kwaliteit! Mocht je de wijn in lange tijd niet hebben geprobeerd, dan is het nu zeker het moment! Chianti wijnen worden gemaakt in de kleine dorpjes rond Siena in het zuiden van Toscane tot de heuvels boven Firenze.
Een wijnstreek die groter is dan de Bordeaux in Frankrijk!


WATCH OUT FOR THE WINE POLICE

Een Chianti moet in een aangewezen gebied worden verbouwd en alle aspecten van de productie zijn streng gereguleerd.
Er is een soort "wijnpolitie" die controleert of elke fles met het label Chianti deze strikte regels volgt. Worden de regels toch overtreden, verliest de wijn zijn Chianti-aanduiding en<kan de wijngaard een hoge boete krijgen!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Chianti een blend van rode wijnen. Het is geen druif! Minstens 75% van de wijn moet uit sangiovese bestaan. De sangiovese wordt daarna aangevuld naar smaak van de wijnmaker. Iets wat velen niet weten is dat de wijnmakers zelfs witte druiven mogen toevoegen.

CHIANTI CLASSIFICATION SYSTEM

GRAN SELEZIONE

36 MONTHS OF AGEING

RISERVA

24 MONTHS OF AGEING

SUPERIORE

12 MONTHS OF AGEING

CHIANTI CLASSICO

12 MONTHS OF AGEING

CHIANTI

6 MONTHS OF AGEING