Hoe WIJN kopen?

In onze wine learn blogs beantwoorden wij jullie meest gestelde vragen! Deze keer: waar wijn kopen?

Antwoord:

Er zijn wijnen die je op een dinsdagavond bij een spaghetti bolognese opent en andere op een zaterdagavond om je schoonvader te imponeren. Wat de gelegenheid ook zou zijn, hier zijn een paar tips voor het aanleggen van je wijnkelder. 

Tip 1: Koop wat jij lekker vindt!
Het lijkt vanzelfsprekend, maar er is soms te veel ego in wijn. Koop dus wat je lekker vindt, en waar jij van geniet. Koop ze in een veelvoud van zes. Je bespaart vaak én je kan een paar flessen wegleggen om de evolutie van de wijn te volgen.

Tip 2: Experimenteer!
Verandering van spijs doet eten en dat geldt ook voor wijn. Je eet niet elke avond spaghetti bolognese. Trap niet in de val om telkens naar dezelfde fles wijn te grijpen. Wijn is een beetje zoals reizen: verruim je horizon, ontdek nieuwe plaatsen. Hoe meer je experimenteert, hoe meer je je wijnstijl leert kennen en hoe makkelijker het wordt om je voorkeuren aan een sommelier of in de wijnwinkel uit te leggen.

Tip 3: Koop altijd een fles bubbels voor een speciale gelegenheid!
Zorg dat je altijd een fles bubbels in huis hebt, of het nu champagne, prosecco of cava is. Je weet nooit of er iets te vieren valt. Het kraken van een flesje bubbels met iemand is een soort ritueel dat automatisch een band schept.

Tip 4: Investeer in een paar speciale flessen wijn!
Of het nu een vintage champagne of een fles amarone is, het is een goed idee om een paar exclusieve flessen in huis te hebben, als je dat kan betalen. Het leven is kort! Als er iemand over de vloer komt die net als jij ook écht geniet van een glas wijn, is er niets beter dan samen een goede fles open te doen. Daar is wijn uiteindelijk voor gemaakt.

Tip 5: Wacht niet te lang met een fles wijn te openen!
Maar wacht ook niet op een speciale gelegenheid om een fles open te doen. Het openen van een fles ís de speciale gelegenheid. Het leven en wijn zijn erg onvoorspelbaar. Er zijn wel twee zekerheden. We gaan allemaal dood en elke wijn wordt ooit azijn.

Wil je nog meer te weten komen over wijn? Abonneer nu en krijg elke maand 2 nieuwe wijnen opgestuurd, inclusief wijn magazine!