Winter wine grapes

A guide to all the fall/winter grapes you should be drinking right now!

Cabernet Franc

Cabernet Franc is een druif die een droge wijn met een hoog tanninegehalte geeft. Perfect om van te genieten bij winterse gerechten maar door zijn complexiteit ook zeer interessant om op zichzelf te degusteren. Vaak wordt cabernet franc geblend met merlot en cabernet sauvignon, maar als je deze druif puur degusteert, garanderen wij je echt een hemelse ervaring. Probeer bijvoorbeeld eens onze Pierre Cabernet Franc uit Cité de Carcassonne, te koop op de Our Daily Bottle webshop!

Malbec

Malbec is de laatste tien jaar steeds populairder geworden. De druif is klein en donker maar is vooral erg afhankelijk van het klimaat waar deze geteeld wordt. Wijnen van deze druif in Frankrijk smaken bijvoorbeeld iets rustieker dan de variant uit Argentinië, die rijper en soepeler proeft. Deze biologische medium bodied rode Malbec is fruitig en zwoel van smaak met toetsen van cacao en sweet tobacco.

Merlot

De naam Merlot komt van het woord merle, wat Frans is voor merel. Merlot is zonder twijfel één van de meest onderschatte druiven ter wereld. Onterecht, want deze enorm veelzijdige druif kan in verschillende regio’s over de hele wereld geteeld worden. De zachte, fruitige smaken maken van deze biologische Merlot een elegante wijn die iedereen kan bekoren. 

Petit verdot

Deze druif heeft een dikke schil, is meestal zeer klein en heeft een laag rendement, wat hem net zo exclusief maakt. De biologische Petit Verdot is een favoriet van veel wijnkenners. Een druif waarvan de wijn het hele smaakpallet prikkelt door zijn kruidige toetsen en hoge aciditeit. Heerlijk bij gegrilde groenten of geroosterd vlees. 

probeer de wijnen hier

Endrizzi “Serpaiolo
Endrizzi “Serpaiolo
Endrizzi “Serpaiolo

Endrizzi “Serpaiolo" 2019 🇮🇹

€13,50
Endrizzi
Endrizzi
Endrizzi
Endrizzi
Endrizzi
Endrizzi

Endrizzi "Dalis Rosso" 2020 🇮🇹

€12,50
CRUX MALBEC - Our Daily Bottle
CRUX MALBEC - Our Daily Bottle
CRUX MALBEC - Our Daily Bottle

Crux Malbec 2019 🇦🇷

€18,00