Beef Wellington met cranberrycompote

Swartboom Vrugte Mandjie

Deze rode wijn op basis van Shiraz en Merlot gaat perfect bij dit lekkere recept van beef Wellington met cranberrycompote. Verwarm de oven alvast voor, zet de wijnglazen klaar en jouw avond kan niet stuk! 

Beef Wellington met cranberrycompote

Ingrediënten - voor 6 personen

- 3 eetlepels zonnebloemolieolie
- 1 kg ossenhaas, op kamertemperatuur
- 2 eetlepels grove mosterd, plus eventueel extra om te serveren
- 6 rode paprika's
- 12 plakjes rauwe ham
- blaadjes van 4 takjes
- tijm
- 10 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
- 2 eidooiers
- cranberrycompote om te serveren

Bereiding
 

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.Verhit de olie in een koekenpan en bak op hoog vuur het vlees snel aan alle kanten bruin. Zet in de oven en bak nog 15 minuten. Neem het vlees uit de oven en laat helemaal afkoelen en koud worden in de koelkast. Wrijf in met de mosterd.

2. Schakel intussen de oven naar 220 °C en leg de paprika's op een bakplaat in het midden van de oven. Bak ze ca. 20 minuten tot de schil geblakerd is. Doe de paprika's in een plastic zakje en laat afkoelen. Zo is het schilletje gemakkelijk te verwijderen. Snijd de paprika's in de lengte doormidden, verwijder zaadjes en schil en dep goed droog.

3. Leg een stuk plasticfolie op een werkblad en leg er de rauwe ham overlappend op tot een lap van 20 x 30 cm. Verdeel de paprika erover en bestrooi met zout, peper en tijmblaadjes. Leg het drooggedepte vlees op de paprika en rol met behulp van het folie op. Draai strak aan tot een worst en bewaar in de koelkast tot gebruik.

4. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap van 30 x 40 cm. Bestrijk de randen met wat losgeklopt eigeel. Neem het vlees uit de folie en rol in het bladerdeeg. Snijd overtollig deeg af en druk goed dicht. Leg met de naad naar beneden op een stuk bakpapier. Snijd dunne reepjes van het overgebleven deeg en versier de rol in een ruitpatroon. Bestrijk met de rest van het ei.

5. Verwarm de oven met bakplaat voor op 220 °C. Leg het vlees in de oven en bak 5 minuten. Schakel de temperatuur terug naar 200 °C. Bak in ca. 30 minuten medium rare (kerntemperatuur 55 °C) of 45 minuten medium (kerntemperatuur 60 °C).

6. Laat helemaal afkoelen. Serveer met extra mosterd en cranberrycompote.