Wine pairing

Comfort food & wine

Als het op nostalgie aankomt, wat is er dan troostrijker dan het koken van comfort food uit onze kindertijd speciaal gecombineerd met de perfecte wijn!

Founder image

We dachten er eerst aan om een traditionele ratatouille met de smaken van de Provence- koud of warm geserveerd - te combineren met een jonge en fruitige rode wijn van dezelfde origine, zoals een wijn uit de Languedoc. Onze selectie: Pinot Noir van Pierre die frisse, heerlijke en sappige smaken biedt.

Bij een bord spaghetti bolognese denken we meteen aan een Italiaanse wijn met uitgebalanceerde tannines en zuren zoals een vlezige Barbera met tonen van kers , perfect bij een rijke tomatensaus. Onze favorieten: de Pelissero Dolcetto d´Alba of, in zijn meer prestigieuze versie, de Pelissero Barbaresco die perfecte combinaties bieden in uw Italiaanse keuken.

Product image
Founder image

Wat we niet kunnen missen als comfort food is gebraden kip. Deze gaat uitstekend samen met een typische witte Chardonnay met een ronde smaak of met een Chenin blanc. Onze selectie: Chardonnay van Pierre of Chenin Blanc Patina uit Zuid-Afrika voor een exotisch tintje aan uw maaltijd.

Hoe kan je aan nostalgie denken zonder aan gesmolten kaas te denken ... Probeer bij je brasserieburger gesmolten Tomme de Pays of andere karaktervolle kazen. Pair met een Malbec met tonen van zwart fruit en kruiden. Onze selectie: biologische Malbec Nuna of Malbec Kùyen. 

Product image
Founder image

Niets beter dan de bubbels van een champagne bij knapperige , goudgele gezouten frietjes. Gebruik het sprankelende van een 'blanc de noirs' voor een ideaal smakencontrast. We raden de klassieke Jean Sélèque brut cuvée, elke keer weer een succes.

Afsluiten doe je met een rijkelijk caloriebommetje van een dessert. Ga voor een moelleux au chocolat of een beboterde appeltaart. Om deze smaken optimaal tot hun recht te laten komen heb je een witte wijn met aroma’s van honing en karamel. Bijvoorbeeld een Jurançon of, voor de durvers, een Gewurztraminer met fruitige en exotische tonen. Onze keuze: de zachte Oostenrijkse Riesling Goldberg die u vast en zeker zal verleiden.

Product image

Bekijk onze selectie hier

Champagne Nathalie Sélèque Brut -Our Daily Bottle
Champagne Nathalie Sélèque Brut -Our Daily Bottle
Champagne Nathalie Sélèque Brut 🇫🇷 - Our Daily Bottle
Champagne Nathalie Sélèque - Our Daily Bottle
Champagne Nathalie Sélèque - Our Daily Bottle

Champagne Jean Sélèque Brut 🇫🇷

€32,90
Diwald Riesling Goldberg 2018 - Our Daily Bottle
Diwald Riesling Goldberg 2018 - Our Daily Bottle
Diwald Riesling Goldberg 🇦🇹 freeshipping - Our Daily Bottle

Diwald Riesling Goldberg 2018 🇦🇹

€18,50
Patina Chenin Blanc 2018 🇿🇦
Patina Chenin Blanc 2018 🇿🇦
Patina Chenin Blanc 🇿🇦 freeshipping - Our Daily Bottle

Patina Chenin Blanc 2018 🇿🇦

€16,00