GEGRILDE STEAK MET GROENTEFRIETJES EN SALSA VERDE

Saint & Scholar Pinot Gris

Nog op zoek naar een recept bij deze heerlijke witte wijn? Ga voor een gegrilde steak met groentefrietjes en salsa verde. Een frisse maaltijd bij een fris wijntje. Genieten!

GEGRILDE STEAK MET GROENTEFRIETJES EN SALSA VERDE

Ingrediënten - voor 4 personen

- 2 wortelen
- 1 pastinaak
- ½ courgette
- 1 sjalot
- ½ limoen
- 2 el kappertjes
- 1 jalapeñopeper
- 10 g bladpeterselie
- 2 rundersteak
- 2 el olijfolie
- 2 el olijfolie extra vierge
- peper en zout

Bereiding


1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij in balkjes. Snij de courgette in balkjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groentefrietjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.

2. Snij de sjalot fijn. Pers de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng de sjalot met het limoensap en een snufje zout. Hak de kappertjes grof. Verwijder de zaadjes van de jalapeñopeper(s) en snij fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de gemarineerde sjalot met de kappertjes, bladpeterselie en jalapeño. Roer er de extra vierge olijfolie door en kruid met peper en zout.

3. Bestrijk de rundersteaks met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan. Rooster de steak 2-3 minuten aan beide kanten op de hete grill.

4. Serveer de gegrilde steaks met de salsa verde en de groentefrietjes.