GNOCCHI MET RODE PESTO EN KERSTOMAATJES

Pierre Sauvignon Blanc

Dit frisse wijntje vraagt om een lekker gerecht. Ben je nog op zoek naar de juiste keuze? Zoek niet verder! Probeer deze gnocchi met rode pesto en kerstomaatjes. Daar wordt iedereen blij van. Smakelijk!

GNOCCHI MET RODE PESTO EN KERSTOMAATJES

Ingrediënten - voor 4 personen

- 250 g kerstomaten
- 1 teentje knoflook
- 30 g hazelnoten
- 40 g zongedroogde tomaten
- 30 g parmezaan
- 250 g gnocchi
- 25 g rucola
- 2 el olijfolie extra vierge
- peper en zout

Bereiding


1. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Pel de knoflook. Rooster de hazelnoten kort in een antikleefpan zonder vetstof. Doe de knoflook, de zongedroogde tomaten, de hazelnoten en de helft van de parmezaan in een keukenrobot en blend fijn. Je kan dit ook fijnstampen in een vijzel. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier. Hou een kop van het kookvocht bij.

3. Meng de pesto door de gnocchi en voeg wat van het kookvocht toe, zodat je een mooie vloeiende saus bekomt. Schep er voorzichtig blaadjes rucola door. Werk af met de kerstomaatjes en de rest van de parmezaan. Serveer meteen.

Spreekt dit recept je aan? Combineer met deze heerlijke wijn!Pierre Sauvignon Blanc

SMAAKPROFIEL: Een sprankelende verschijning. Lange spanning met toetsen van witte bloemen en Franse perzik.

Heb je al een wijnabonnement?
Elke maand 2 wijnflessen aan huis geleverd!  

Of op zoek naar een origineel wijn cadeau?
Geef een wijnabonnement cadeau!