Green scallop taco

San Rocchetto Cantra Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

Deze Italiaanse, witte wijn gaat heerlijk bij een typisch Mexicaans gerecht... taco's! Probeer zeker eens deze green scallop taco's, boordevol groenten en met een lekker stukje vis. Zet de wijn alvast maar koud!

Green scallop taco

Ingrediënten - voor 4 personen

- 1 limoen
- 2 teentjes knoflook
- 1-2 verse groene chilipepers, bijvoorbeeld Spaanse peper of jalapeños
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bosje koriander
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 komkommer
- 2 avocado’s
- 8 kleine bloem- of maistortilla’s
- 16 kammosselen
- 2 eetlepels olie om mee te bakken
- 2 eetlepels boter 

Bereiding


1. Snijd de helft van de limoen in 4 plakjes en pers de andere helft uit. Verhit de knoflookteentjes (met schil) en de chilipepers in een droge koekenpan tot ze aan alle kanten gekleurd zijn. Verwijder de schilletjes van de knoflook en zaad en zaadlijsten van de chilipepers. Doe de knoflook en chilipeper samen met de olijfolie, koriander en peterselie in de keukenmachine en mix tot een pasta. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. Halveer de avocado’s, schep ze uit de schil en snijd het vruchtvlees ook in kleine dobbelsteentjes. Meng komkommer en avocado door het kruidenmengsel en breng op smaak met zout en limoensap.

2. Verwarm de oven voor op 200 °C en verwarm de tortilla’s in ca. 5 minuten of bak iedere tortilla even om en om in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Leg ze op een bord.

3. Dep de kammosselen goed droog met een stukje keukenpapier (anders worden ze niet zo mooi van kleur). Bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak kammosselen in ca. 1 ½ tot 2 minuten goudbruin. Ze moeten een beetje karamelliseren, maar niet verbranden. Keer ze, leg er dan een klontje boter op en laat ze aan de andere kant ook in 1 ½ tot 2 minuten bruin worden.

4. Leg op iedere tortilla 2 gebakken kammosselen en doe er een schep salsa bij. Garneer met een plakje limoen.