Hartige krans met honing-geitenkaas en walnoten

Fer de Soif

Wijn, kaas en noten, een topcombinatie! Weet je nog niet goed welk gerecht je bij deze Franse rode wijn kan maken? Dan is dit een uitstekende keuze. Geniet ervan!

HARTIGE KRANS MET HONING-GEITENKAAS EN WALNOTEN

Ingrediënten - voor 4 personen

- 4 plakjes bladerdeeg – eventueel glutenvrij
- 3 el bosvruchtenjam
- 150 gr geitenkaas
- 40 gr walnoten
- 1 el honing
- 2 takjes tijm – de blaadjes
- 1 el gedroogde cranberry’s
- klein scheutje olijfolie

Bereiding


1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar tot een vierkant. Druk de randjes vast zodat het een geheel wordt. Snijd met een mes de hoeken eraf zodat je een ronde vorm krijg. Leg hem vervolgens op een stuk bakpapier. Zet een kleine kom in het midden en druk deze licht aan zodat je een afdruk te zien krijgt. Hierna kun je het middelste gedeelte in puntjes snijden (zie foto’s hierboven).

3. Beleg de cirkel (houd het midden en een stukje van de buitenste rand vrij) met jam, plakjes geitenkaas, gehakte walnoten, verse tijm, gedroogde cranberry’s en honing. Vouw de bladerdeegkrans punt voor punt vanuit het midden naar buiten en druk de randen vast. Besmeer de krans licht met olijfolie.

4. Leg de krans op een bakplaat en bak 20 minuten in het midden van de oven of totdat hij mooi goudbruin is. Drizzle nog wat honing over de hartige kerstkrans en serveer direct. Is hij afgekoeld? Geen probleem, ook dan is hij nog heeeel lekker :D