Konijn met groenten en olijven

Vintager Merlot

Deze merlot is té lekker bij dit recept van konijn met groenten en olijven. Een lekkere rode wijn en een goed gerechtje, de avond kan niet meer stuk. Smakelijk!

Konijn met groenten en olijven

Ingrediënten - voor 4 personen

- konijn van 1 kg, in stukken
- 2 wortelen
- 1 ajuin
- handvol olijven
- witte wijn
- 5 el kappertjes
- 3 teentjes look
- 2 takjes verse rozemarijn
- 8 blaadjes laurier
- 5 el wijnazijn
- olijfolie
- peper en zout

Bereiding
 

1. Bak het konijn bruin in olijfolie. Kruid met peper en zout en giet er de wijnazijn over. Haal de pan van het vuur en laat rusten.

2. Snijd de wortels en de ajuin in schijfjes. Plet de look. Neem een andere pan en giet er olijfolie in. Bak eerst de ajuin en voeg al roerend de wortelen toe.

3. Voeg nu de look, olijven en kappertjes toe. Kruid met peper en zout. Lepel het mengsel over en tussen het konijn.

4. Overgiet met wijn zodat alles half onder staat. Leg er de rozemarijn en de laurier bij. Laat alles nog minstens een uur sudderen onder gesloten deksel.Vintager Merlot

SMAAKPROFIEL:  vintager, vrij vertaald de man die oogst of plukt, is de exclusieve samenwerking tussen Marc Kent – wijnmaker/ eigenaar/drijvende kracht van Boekenhoutskloof – en WDK en is het resultaat van een doorgedreven analyse van de verschillende wijnstreken in de Kaap met hun specifieke microklimaat. Telkens monocepages die op hun specifieke lieux-dits zorgen voor de exacte expressie van karakter en typiciteit, met een hoog drinkbaarheidsgehalte en een prijs/kwaliteitverhouding die we kunnen catalogeren onder uitmuntend.

Heb je al een wijnabonnement?
Elke maand 2 wijnflessen aan huis geleverd!

Of opzoek naar een origineel wijn cadeau?
Geef een wijnabonnement cadeau!