Kreeftsalade met basilicum en hazelnoten

Patina Chenin Blanc

Deze witte wijn gaat perfect bij deze heerlijke kreeftsalade met basilicum en hazelnoten. Probeer het recept zeker eens uit en geniet van deze topcombinatie! 

Kreeftsalade met basilicum en hazelnoten

Ingrediënten - voor 4 personen

- 6 el olijfolie extra vierge
- 1 bakje basilicum
- 2 tenen knoflook
- 2 courgettes
- 4 el hazelnoten
- 75 g boter
- 2 kreeften
- 300 g tagliatelle
- 2 sjalotten

Bereiding
 

1. Meng de olie met de helft van het basilicum, de helft van de knoflook en peper en zout. Bestrijk de courgetteplakken dun met de olie en gril ze in 4 min. goudbruin. Bewaar de rest van de olie.

2. Maal de helft van de noten fijn in de keukenmachine. Voeg de rest van het basilicum, de rest van de knoflook en de gesmolten boter toe en maal tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Hak de rest van de noten grof.

3. Leg de kreeften met de kop van u af op hun buik op een plank. Zet de punt van een scherp mes in het kuiltje tussen de ogen en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder het darmkanaal, spoel af en dep droog. Verwijder met een hakmes de bovenste helft van de schaal van de scharen. Bestrijk de kreeft en de scharen met de hazelnootboter.

4. Kook de pasta 1 min. korter dan staat aangegeven op de verpakking. Verhit de rest van de kruidenolie in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de courgette en de grof gehakte noten toe. Giet de pasta af en voeg toe. Warm 1 min. door.

5. Zet ondertussen de ovengrill aan. Leg de kreeften met de open kant naar boven op de bakplaat en zet ze 7 min. boven in de oven, iets onder de grill. Serveer met de pasta.