Salade met buffelmozzarella, vijgen en serranoham

Silwervis Chenin 2016

Deze chenin blanc is lekker bij een frisse salade. Om de smaken van de wijn helemaal tot zijn recht te laten komen is deze salade met buffelmozzarella, vijgen en serranoham de juiste keuze! Smakelijk.

Salade met buffelmozzarella, vijgen en serranoham

Ingrediënten - voor 4 personen

- 2 stuks Venkel
- 8 stuks Vijgen
- 20 blaadjes Verse munt
- 250g Buffelmozzarella (Bevat Melk (inclusief lactose))
- 4 stuks kleine baguette (Bevat Gluten bevattende granen)
- 120g Babyspinazie en radicchio
- 160g Serranoham
- 40g Kappertjes
- 4 el Olijfolie
- 2 el Extra vierge olijfolie
- 2 el Witte balsamicoazijn
- 1 tl Mosterd
- 2 tl Honing
- Peper en zout naar smaak

Bereiding


1. Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd het eventuele loof klein. Schaaf de venkel met een dunschiller in zo dun mogelijke plakjes.

2. Snijd de verse vijgen in kwarten en snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes. Scheur de buffelmozzarella in grove stukjes.

3. Snijd de baguette in dunne sneetjes en wrijf de sneetjes in met de olijfolie en zout. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak de sneetjes 5 - 7 minuten per kant, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Druk ze met een spatel af en toe goed aan op de bodem van de pan. Haal uit de pan en bewaar apart.

4. Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een vinaigrette. Blijf kloppen tot er een glanzende, goed gemengde dressing ontstaat.

5. Voeg de babyspinazie en radicchio en de geschaafde venkel toe aan de saladekom en meng goed. Verdeel de salade over de borden en leg er de stukjes buffelmozzarella, de plakjes serranoham en de vijgen tussen.

6. Serveer de salade met de crostini en bestrooi met de kappertjes, het eventuele venkelloof en de reepjes munt.