SALADE MET EENDENBORST, DUO VAN ERWTJES EN ESCABECHE VAN CHAMPIGNONS

Diwald Zweigelt Vom Löss

Bij deze droge, rode wijn met fruitige aroma's raden wij het recept van deze salade met eendenborst en een duo van erwtjes en escabeche van champignons aan. Een gezonde maaltijd met een heerlijke wijn.
De perfecte combinatie. 

SALADE MET EENDENBORST, DUO VAN ERWTJES EN ESCABECHE VAN CHAMPIGNONS

Ingrediënten - voor 4 personen

- 1 grote eendenborst (300g)
- 150g sugar snaps
- 200g sluimererwten
- 150g veldsla
- 1el agavesiroop
- 2el olijfolie
- peper en zout
- 150 g witte shimeji
- 150 g bruine shimeji
- 200 g minichampignons
- 1 kleine rode ui
- 2el rode wijnazijn
- 4el sojasaus
- 6el olijfolie
- 1 klein teentje knoflook
- 1⁄2 rode peper
- 1cm gember

Bereiding 

1. Escabeche: hak de geschilde gember, de knoflook, de rode ui ende rode peper fijn. Houd apart. Borstel de champignons of wrijf ze schoon met een doek. Verwijder de steeltjes (bewaar ze voor een andere bereiding) en fruit de champignons op een hoog vuur in een braadpan, met de helft van de olijfolie. Verlaag het vuur, voeg de gehakte ingrediënten toe en fruit 2 min. Voeg dan de azijn, de sojasaus en de rest van de olie toe. Kruid eventueel lichtjes met peper. Houd apart.

2. Verwarm de oven voor op 165°C. Verwijder de uiteinden van de sugar snaps en de sluimererwten. Dompel ze in een kleine kookpot met kokend gezouten water. Giet ze na 2 min kooktijd af en laat ze 2 min in ijskoud water schrikken, zo behouden ze hun mooie groene kleur. Giet de erwten af en houd ze apart.

3. Snijd kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborst tot je een rasterpatroon hebt. Leg hem, op de velkant, in een hete braadpan en gril hem 2 à 3 min. Draai de filet om en breng hem op smaak.
Smeer het vel in met de agavesiroop en schuif nog 6 min in de oven (in dezelfde braadpan, als het een 100% metalen exemplaar is, of in een ovenschaal). Bedek de eendenborstfilet met aluminiumpapier en laat hem 5 min rusten, met de velkant naar boven.

4. Meng intussen de 2 soorten erwten met de veldsla, de olijfolie en zout.

5. Dresseer de sla op de borden, verdeel er de eendenborst in fijne sneetjes over en de escabeche van champignons. Dien meteen op.