ZACHT GEGAARDE VARKENSWANG MET AARDPEER, TRUFFEL EN RAUWE PADDESTOELEN

Raices Cadadia Rosé

Bij een lekkere rosé hoort natuurlijk een lekker gerechtje. Wij raden zacht gegaarde varkenswang met aardpeer, truffel en rauwe paddestoelen aan. De smaken van deze lekkere rosé komen bij dit gerecht volledig tot zijn recht. Smakelijk!

ZACHT GEGAARDE VARKENSWANG MET AARDPEER, TRUFFEL EN RAUWE PADDESTOELEN

Ingrediënten - voor 4 personen

- 1 kg varkenswangen
- 2 takjes tijm
- 2 potjes Lindenhoff kalfsjus
- 3 tomaten, in blokjes
- 100 g ui, in ringen
- 80 g bleekselderij, brunoise gesneden
- 80 g knolselderij, brunoise gesneden
- 1 kg aardpeer, geschild
- 200 ml slagroom
- 1 limoen, geperst
- Crème fraiche
- 1 stronkje witlof
- 1 stronkje roodlof of radicchio
- 2 eetl. citroensap
- 4 champignons, in dunne plakken

Zelf in huis halen:
- 1 l kippenbouillon (of in onze webwinkel)
- 1 eetl. truffeltapenade
- 10 g wintertruffel
- Scheutje port
- 400 ml water
- 2 eetl. azijn
- 2 eetl. stroop
- 2 eetl. olijfolie
- 2 eetl. grove mosterd

Bereiding


1. Bestrooi de varkenswangen met flink wat zout. Klop een marinade van de mosterd, azijn en stroop en meng door de varkenswangen. Laat minimaal 12 uur marineren in de koelkast. Verhit olijfolie in een braadpan, bak de varkenswangen rondom goudbruin en blus af met een scheutje port. Voeg de tijm, kalfsjus, het water en de groenten toe en laat minimaal 6 uur pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

2. Kook de aardperen in circa 10 minuten gaar. Doe de aardperen, slagroom, kippenbouillon in de blender en mix tot een fijne soep. Breng op smaak met zout, peper, limoensap en crème fraiche.

3. Verdeel de varkenswangen op de borden. Haal de blaadjes van de witlof van de stronk en snijd de roodlof in reepjes. Breng beide op smaak met wat citroensap en truffeltapenade. Leg de witlof en roodlof als een torentje op de varkenswang. Verdeel de champignons over de lof. Schuim de topinamboer soep licht op met de staafmixer. Schenk de soep rondom de varkenswang. Schaaf als laatste wat truffel over het gerecht.