CHOC AU VIN MOUSSE

Wat als Pasen voorbij is en je hebt een hele berg paaseitjes die nog lang niet opgegeten zullen worden. Geen idee wat ermee te doen? Probeer dan eens dit recept uit om de lekkernijen niet verloren te laten gaan!

INGREDIËNTEN


- 300 g pure chocolade (min. 70%
- cacaobestanddelen), fijngehakt
- 80 g boter, gesmolten
- 8 vrije-uitloopeieren, gescheiden
- 100 g basterdsuiker
- 300 ml rode wijn

BERIEDING


- Om de mousse te maken, zet je een hittebestendige kom boven een pan met sudderend water - laat de bodem van de kom het water niet raken. Voeg de chocolade en de boter toe en roer tot ze gesmolten zijn. Haal de kom voorzichtig uit de pan en zet opzij.

- Zet een andere hittebestendige kom boven de pan met water en klop de eidooiers en de suiker samen tot ze bleek en dik zijn. Haal de pan van het vuur en houd de kom erin.

- Klop de eiwitten in een grote kom met een elektrische handgarde op een hoge snelheid tot zich zachte pieken vormen wanneer de garde wordt weggenomen.

- Neem 12 serveerglazen, verkruimel een halve macaron in elk glas en besprenkel met 25 ml van de rode wijn.

- Klop het warme chocolademengsel door de eidooier en de suiker tot het goed gemengd is. Neem de kom uit de pan en spatel er voorzichtig de eiwitten door, lepel voor lepel, tot ze volledig in het mengsel zijn opgenomen.

- Vul de glazen met de chocolademousse. Zet twee uur in de koelkast of tot de mousse is gestold en serveer.