Down under down to earth wine

by Isabeau Sas

PETE'S PURE

Australische wijnmakers zijn erg “Aussie”. No dramas, No worries.
Ze houden van het buitenleven, a good barbie en uiteraard ook een goed en ongecompliceerd glas wijn. Ook al is de wijn kwaliteitsvol, perfect gemaakt en serieus, de wijnmakers en de labels lijken zichzelf vooral niet zo serieus te nemen. Best wel een verademing in de wijnwereld. Australië is dan ook een land waar je heel mooie wijn aan een betaalbare prijs kan vinden.  

Pete’s Pure noemt wijnmaken in New South Wales “completely stress-free”. Er is zoveel zon en zoveel gezond fruit dat het enige wat een wijnmaker te doen staat is de druiven persen en de wijn vooral niet te verknoeien met teveel “techniek”.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN
PINOT GRIGIO EN PINOT GRIS?

Het is hetzelfde druivenras, maar er is wel een duidelijk stijlverschil. Pinot Grigio, de welbekende Italiaanse druif, drink je voornamelijk jong, heeft steenfruit en florale aroma’s en is een frisse wijn.
Pinot Gris, bekend uit de Elzas, is iets voller in de mond, rijker en kruidiger. Het zijn wijnen die je best nog wat kan houden. 

Pete’s Pinot Grigio

Aantrekkelijke toetsen van exotisch zomerfruit met kiwi, meloen en appelbloesem. Uitgesproken aroma's van kamperfoelie, steenfruit en peer leiden tot een iets rijker, romiger mondgevoel dat perfect in evenwicht wordt gehouden door een gerichte zure ruggengraat. De wijn eindigt met een licht talkachtige textuur met een lange verfrissende afdronk.

TASTING NOTE: Appeltjes, meloen, peer... Het is er allemaal. 

Pete’s Pinot Noir 

It’s so tutti frutti it will be hard not to drink it in one go! Ideaal voor de zomer deze zachte en fruitige rode wijn. Drink het gerust een beetje koeler. Pete zal zijn wenkbrauwen niet optrekken als je er een ijsblokje bijdoet. Niemand in Australië overigens. Niets zo onsmakelijk als te warme wijn en Pinot Noir mag je echt niet te warm drinken.

TASTING NOTE: Rijk maar delicaat, floraal maar gewichtig. Veel rode kers, framboos en een beetje vanille met een heel soepele afdronk.