El Camino de la Garnacha

by Shopify API

Carlos Rubén

El Camino de la Garnacha

Carlos Rubén is een charismatische Spaanse wijnmaker die helemaal openbloeit als je hem over zijn favoriete druif aanspreekt: garnacha. Hij is geboren en getogen in Aragon en heeft garnacha bijna letterlijk door de aderen stromen. Zijn geloof in deze mooie druif stuurde hem op een ‘Camino del Garnacha’. Hij heeft zo’n 13 grenachewijnen gemaakt uit verschillende grenache terroirs om zo de stem van ‘La Garnacha’ te laten spreken.

Product image

Terra alta

Carlos Rubén koos de 800m hoge wijngaarden van Terra Alta om een florale en frisse Grenache Blanc te maken. Deze hooggelegen wijngaarden liggen in het verlengde van Aragon en profiteren van de convergentie van een koel continentaal en een warm mediterraan klimaat. Een gevoel van rust en vrijheid overvalt je op de toppen van de Terra Alta wijngaard. Vandaar: Vida Libre.

Batea

Carlos Rubén liet Aragon achter zich en vervolgde zijn Camino naar Catalunya en meer bepaald Batea, la cuna, de ‘wieg’ van Garnacha Blanca. De rollende heuvels vol struikwijngaarden vormen een landschap dat ook Picasso inspireerde. De ronde witte wijnen met een mooie mineraliteit en frisse zuren, maken van Batea de ideale site voor topkwaliteit Garnacha Blanca.

Founder image
Product image

Cariñena

In het Spaanse binnenland waar je mijlen aan een stuk geen mens kan tegenkomen, dansen de wijngaarden met de zon. Volgens Rubén is de natuur er op zijn puurst en voel je je in het uitgestrekte landschap vogelvrij. Vida Libre is een ode aan de uitgestrekte natuur van Aragon. Een wijn die niets moet en alles mag. Vida Libre.

Calatayud

Rubén wou een Garnacha die zonder twijfel door iedereen zou herkend worden als Garnacha. Een wijn waar de spanning tussen rode kers, zachte kruiden en vibrerende zuren mooi speelt. In Calatayud, eveneens de geboortestad van Carlos Rubén, voelen zowel Garnacha als Rubén zich thuis. Dit is straffe wijn, no doubt. Sin Duda.

Founder image