Gevulde Mexicaanse broodjes

Kuyen - Bonarda, Malbec

Deze fruitige, rode wijn gaat perfect bij deze gevulde Mexicaanse broodjes. De fruitige aroma's komen hierbij volledig tot zijn recht. Smakelijk!

Gevulde Mexicaanse broodjes

Ingrediënten - voor 12 stuks

- 12 kaiser broodjes
- 500 gr gehakt
- 150 gr mais
- 1 teen knoflook
- 1 witte ui
- 1 paprika
- 400 gr tomatenblokjes
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- Snuf cayenne peper
- zout
- 2 handjes geraspte kaas
- 125 ml zure room
- olie om in te bakken
- peterselie (voor garnering)

Bereiding


1. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Fruit het uitje aan in een beetje olie tot deze glazig is en voeg dan het gehakt en de knoflook toe. Bak ongeveer 5 minuten en voeg vervolgens ook de blokjes paprika toe en kruiden toe. Snijd in de tussentijd de kapjes van de kaiserbroodjes eraf en hol de broodjes uit, maar bewaar de kapjes.

2. Nadat het gehakt en groenten mengsel 5 minuten gebakken heeft kunnen de tomatenblokjes en mais toegevoegd worden. Verwarm nog eens 5 minuten en zet dan het vuur uit. Vul de broodjes met het mengsel en maak af met een klein beetje kaas. Zet de broodjes ongeveer 4-5 minuten onder de grill of tot de kaas gesmolten is. Haal de broodjes uit de oven en garneer met een beetje zure room, peterselie en de kapjes van de broodjes.

Tip: gebruik je afbak kaiser broodjes dan kun je ze gevuld afbakken in de oven, zet ze dan iets langer in de oven zoals aangegeven op de verpakking