GRAVAD LAX IN LIMONCELLO

Hemelrand

Deze heerlijke witte wijn pairen wij het liefst met een lekker stukje zalm. Dit recept voor gravad lax in limoncello is een topper! Zet de wijn alvast koud en geniet van deze maaltijd.

GRAVAD LAX IN LIMONCELLO

Ingrediënten - voor 4 personen

- 600 g zalm, zonder vel
- 1 komkommer
- 1 avocado
- 3 citroen, biologisch
- 1 bakje zuring, bloed
- 2 el kappertjes
- 2 bosjes dille
- 50 g suiker
- 1 potje zure room
- 1 el mierikswortelpasta
- 200 ml limoncello
- 2 el roze peperbessen
- 100 g zout, grofpeper

Bereiding


1. Was en rasp de schil van de citroenen. Meng het grof zout met de suiker en de citroenzeste. Pers het sap van 2 citroenen.

2. Neem een grote schaal die je kan afsluiten. Bedek de bodem met takjes dille en leg hierop de zalmfilet. Kruid met peper. Bedek met het zout. Strooi er de roze peperbessen over. Giet er de limoncello over en het citroensap. Dek af met takjes dille. Hou wat dille over voor de afwerking. Sluit de schaal af en zet 24 uur in de koelkast.

3. Trek met een dunschilller lange slierten van de komkommer en rol ze op. Pers het sap van de resterende citroen. Schil de avocado en schep er bolletjes uit met een parisienne lepel (zo een waar je meloenbolletjes mee maakt). Besprenkel met wat citroensap.

4. Meng de zure room met mierikswortelpasta en de rest van het citroensap.

5. Haal de gravad lax uit de koeling en schraap er de kruiden en het zout af en dep droog. Snij in fijne plakjes.

6. Schik de plakjes zalm op een grote schaal. Schep er toefjes zure room bij. Werk af met avocadobolletjes, plukjes dille, komkommerrolletjes, blaadjes bloedzuring en kappertjes. Serveer meteen.