HEERLIJKE PAELLA MET GARNALEN EN MOSSELEN

Clos Amador Cuvée First Press

Bij deze Spaanse schuimwijn past geen gerecht beter dan een echte Spaanse klassieker, paella met garnalen en mosselen. Lekker als aperitief, maar ook heerlijk voor bij dit recept. ¡Salud!

HEERLIJKE PAELLA MET GARNALEN EN MOSSELEN

Ingrediënten - voor 1 schotel

- 2 (rode) uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 80 gram Spaanse ham, bijv. Lomo, Serrano etc)
- 1 blik gepelde tomaten van goede kwaliteit
- 1 theelepel saffraandraadjes
- 1.25 l visbouillon
- 500 gram Paella rijst (liefst geen risotto rijst)
- 500 gram mosselen
- 250 gram grote garnalen
- 1 citroen
- peterselie
- peper & zout
- olijfolie

Bereiding 

1. Pel de uien en snipper ze. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd in blokjes. Scheur de ham in stukken.

2. Verwarm de barbecue voor op hoog vuur. Plaats de paella pan in de barbecue en voeg een scheut olie toe.

3. Bak de uien, knoflook en paprika glazig, gedurende 2-3 minuten. Voeg de Spaanse ham toe en bak deze mee gedurende 2 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe, plet ze een beetje in de pan en roer de saffraandraadjes er doorheen. Breng op smaak met peper & zout.

4. Schenk de visbouillon erbij en voeg de paellarijst toe. Roer het geheel gelijkmatig door zodat de rijst evenredig verspreid door de pan ligt. Sluit de barbecue, breng naar 180 graden. Als het goed is is de tomatensaus aan het borrelen.

5. Rangschik de mosselen en de garnalen bovenop de paella sluit weer de barbecue en laat 20 minuten stoven. Roer tot slot de paella een keer goed door. De beste paella is die waar de bodem een beetje van ‘aangekoekt’ is. Roer het rustig los en serveer met partjes citroen en verse peterselie erbovenop.