Lamskroontje met
peterselie-kruidenkorst

Swartboom Pinotage - Shiraz

Deze Swartboom Pinotage - Shiraz pairen wij het liefst met een lamskroontje met peterselie-kruidenkorst. Benieuwd naar het recept? Zet alvast deze heerlijke witte wijn koud en test het uit!

LAMSKROONTJE METPETERSELIE-KRUIDENKORST

Ingrediënten - voor 4 personen 

- lamskroon 800g
- krieltjes 600g
- wortelen (met groen)bussel
- peultje 200g
- doperwten (verse) 50g
- ui (gesnipperd)
- ½ muntblaadjes
- verse rozemarijn (de naaldjes)
- 2 takjes verse salie (gehakt)
- 6 blaadjes
- Noilly Prat 100ml
- lamsfond 200ml
- boterolijfolie
- peper
- zout
- peterselie 4el
- bieslook 3el
- kervel 2el
- munt 1el
- knoflook (geperst)1 teentje
- boter 50g
- paneermeel 50g
- mosterd 1el

Bereiding 

1. Laat de boter smelten. Mix ze met de gehakte kruiden, knoflook en mosterd in de blender. Breng op smaak. Meng genoeg paneermeel door de pasta. Zet 30 min. koel weg.

2. Maak de groenten schoon. Kook de krieltjes ongeschild beetgaar. Blancheer de worteltjes, peultjes en erwtjes. Doe ze in een ovenschaal, met wat muntblaadjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

3. Stoof de ui glazig in boter. Voeg de rozemarijn en salie toe. Blus met Noilly Prat en laat verdampen. Voeg de lamsfond toe en laat inkoken. Breng op smaak. Zeef de saus. Klop er een klontje boter door. Hou warm.

4. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de lamskroon met peper en zout. Braad snel rondom aan in boter.

5. Leg de lamskroon in een ovenschaal, bedek ’m met een dikke laag kruidenpasta. Zet vlees en groenten samen 8 à 12 minuten in de oven. Neem het vlees eruit en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Haal dan de groenten eruit. Serveer het lamskroontje met groenten en saus.