WITLOOFTAARTJE MET ROQUEFORT

Porseleinberg Syrah

Deze prachtige rode wijn gaat goed bij dit typisch Vlaams gerechtje: witlooftaartje met roquefort. Schenk jezelf alvast een goed glas uit voor tijdens het koken en geniet van deze heerlijke combinatie. Smakelijk!

WITLOOFTAARTJE MET ROQUEFORT

Ingrediënten - voor 4 personen

- 4 vierkantjes bladerdeeg
- 6 stronkjes witloof, gehalveerd in de lengte
- 100 g walnoten, gepeld en grof gehakt
- 200 g roquefort
- 1 eidooier, losgeklopt
- 100 g mascarpone
- 4 el olijfolie
- 3 takjes tijm, afgeritst
- peper en zout

Bereiding


1. Verwarm de oven voor op 200 °C.Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Kruid de stronkjes witloof met peper en zout en bak enkele minuten aan op een hoog vuur. Keer voorzichtig om en bak opnieuw enkele minuten. Laat uitlekken op een keukenpapier.

2. Klop de mascarpone los en meng met de helft van de tijm, 100 gram roquefort en 50 gram walnoten.

3. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Smeer ze in met het mascarponemengsel en leg op elk plakje 3 halve stronkjes witloof met de snijkant naar boven. Vouw de randjes van het bladerdeeg even om zodat deze wat dikker zijn.

4. Kruimel de rest van de roquefort en de walnoten over het witloof. Werk af met de tijm en besprenkel met de rest van de olijfolie. Bestrijk de randen van het deeg met de losgeklopte eidooier.

5. Zet de taartjes in de oven en bak ze 25 minuten goudbruin. Verdeel ze over de borden en serveer.

Spreekt dit recept je aan? Combineer met deze heerlijke wijn!Porseleinberg Syrah

SMAAKPROFIEL: Het kleine perceeltje oudere Syrah stokken aangeplant in 1997, was bestemd voor zijn eigen privé project. De ultieme reflectie van het terroir. Lage rendementen, optimale rijpheid, natuurlijke gisting, zorgvuldig en gedoseerd gebruik van foudres, … staan allemaal ten dienste van het beoogde resultaat in de fles. Sinds de eerste jaargang 2010 is geen enkele wijn uit Zuid-Afrika meer gehypet dan Porseleinberg. Het zou ons alleszins niet verbazen als de wijnen van Mr. Louw binnen afzienbare tijd in een adem worden genoemd met de allerbeste syrah’s die er op deze planeet worden geproduceerd.

Heb je al een wijnabonnement?
Elke maand 2 wijnflessen aan huis geleverd!

Of op zoek naar een origineel wijn cadeau?
Give a wine subscription as a gift!