FAQ

Wat is een wijnabonnement of een wijnbox? 
Met een wijnabonnement ontvang je maandelijks 2 flessen wijn (1 rood en 1 wit) die je thuis kan uitproberen. Vind je ze goed dan kan je ze nabestellen per 6 flessen. Als lid van de wijnclub krijg je alle wijnen overigens aan een vriendenprijsje. De wijnbox en nabestelde wijnen worden allemaal aan je deur geleverd of kan je afhalen bij je favoriete Kariboo afhaalpunt. 

We hebben 2 formules:
De ‘Our Daily Bottle’ formule voor 24.99 per maand (levering inbegrepen)
De ‘Coup de Coeur’ formule voor 34.99 per maand (levering inbegrepen) 

Kan ik mijn box personaliseren? (Ik drink alleen rood!, que français s’il vous plaît, etc.)
Momenteel kunnen we dit nog niet aanbieden. Wat we wel kunnen zeggen is dat onze wijnen speciaal aan het seizoen aangepast worden. We sturen je dus geen stevige Cabernet in de zomer, maar eerder een frisse Pinot Noir of een zachte Grenache. Vanaf de lente, introduceren we frissere witte wijnen en in de aanloop van de herfst presenteren we iets rijkere witte wijnen. De bedoeling van de wijnclub is ook echt dat je nieuwigheden ontdekt. Zo zal je misschien merken dat aangepast aan het seizoen en het gerecht, je een veelzijdiger wijndrinker bent dan verwacht;) 

Hoe geef ik een wijnclubabonnement cadeau?
Als je een Our Daily Bottle wijnclubabonnement cadeau wil doen, ben je één van de beste vrienden, familieleden of collega’s die er in België rondlopen. Het moet gezegd zijn. De ontvanger krijgt een cadeaubon met een code. 

Van zodra de code geactiveerd wordt, kiest de ontvanger de leveringsmethode en leveringsadres. 

Om de cadeaubon te bestellen, moet je alleen de optie ‘cadeau’ kiezen. 

  1. Kies de Our Daily Bottle of Coup de Coeur formule
  2. Kies de leveringsmethode van de cadeaubon (e-mail of per post)
  3. Kies de abonnementsduur (1, 2, 3, 6 of 12 maanden) 

Van zodra je de keuze gemaakt hebt, kan je de cadeaubon printen (je ontvangt dan een PDF), je kan kiezen hem naar jou adres of dat van de ontvanger via de gewone post te sturen of je kan de cadeaubon naar de ontvanger e-mailen. 

Als je een vraag hebt, contacteer ons dan op hello@vinummovens.com

Kan ik mijn bestelling volgen?
Ja! Dit is mogelijk via onze website. 

Wat zijn de verschillende abonnementsopties?
Ofwel kies je voor een abonnementen van 12 maanden, maar maandelijks opzegbaar.Je moet ons gewoon ten laatste de 25ste van de maand laten weten dat je geen lid meer wil zijn. Je kan ook een jaarabonnement nemen en dan belonen we je met een jaarkorting. 

Wat is het verschil tussen de ‘Our Daily Bottle’ formule en de ‘Coup de Coeur’ formule?
De ‘Our Daily Bottle’ formule bevat wijnen die je bij elke maaltijd of voor eender welke gelegenheid kan openen (een picnic, een apero met vrienden of de dinsdag bolognaise). Deze wijnen boksen stuk voor stuk flink boven hun prijscategorie. 

De ‘Coup de Coeur’ formulebevat wijnen die ons van onze sokken bliezen. Het zijn stuk voor stuk complexe en elegante wijnen. Je opent ze voor speciale vrienden en drinkt ze bij een culinair hoogstandje. Of gewoon ’s avonds in de zetel om een succesvolle dag te vieren. Een wijn is immers nooit “te goed” voor een bepaalde gelegenheid! 

Wie selecteert de wijnen?
We hebben meer dan duizenden wijnen geproefd (you’re welcome!) en daaruit de beste geselecteerd. We zijn erg trots op onze selectie waarbij we telkens rekening hebben gehouden met een paar belangrijke criteria: kwalitatief hoogstaand, kleine productie, duurzame landbouw. We legden de wijnen voor aan een tasting panel van zowel specialisten als niet-specialisten zodat we zeker zijn dat ze gesmaakt werden door kenners en amateurs. 

 Ik wil mijn abonnement opzeggen, kan dit?
Toegegeven, we gaan de chocolade uit de kast moeten halen om ons over onze teleurstelling te helpen, maar we begrijpen het als het wijnabonnement misschien toch niet echt voor jou is. Geef ons gewoon op tijd een seintje (voor de 25ste van de maand voorafgaand aan de levering) en we zetten je abonnement stop. Opgelet, dit is niet mogelijk als je ervoor hebt gekozen korting te genieten door het hele jaar vooraf te betalen. 

Bijvoorbeeld: Op 6 september ontvang je de box van september. Op 10 september beslis je dat je eigenlijk toch liever water drinkt en je abonnement wil stopzetten. Geef ons dit dan door voor 25 september zodat we de wijn niet meer opsturen, en je rekening niet meer gedebiteerd wordt. 

Wat als ik op vakantie ben in het begin van de maand?
Geen zorgen! Geef ons gewoon een seintje dat je op vakantie bent en we verzenden je box wat vroeger of later. Als je kiest voor een Kariboo afhaalpunt, heb je trouwens liefst twee weken de tijd om je wijnen af te gaan halen. Erg handig!

Waar kan ik meer informatie vinden over de wijnen?
In onze blogposts zullen we steeds de wijnen van de maand voorstellen. Als je meer gedetailleerde info wil, kan je ons uiteraard steeds even contacteren. 

Kan ik de ontvangen wijnen nabestellen?
Dat is net de bedoeling! Dankzij het wijnpakket kan je nieuwe wijnen uitproberen. Vind je ze lekker, kan je ze nabestellen. Je krijgt zo’n 4 tot 6 weken om een beslissing te maken en dan komen er weer nieuwe wijnen aan. Als lid krijg je de nabestelde wijnen trouwens aan een vriendenprijsje ;). 

Je kan nabestellen per 6 flessen (alleen zo kunnen we je de strafste prijs aanbieden) en uiteraard ieder veelvoud daarvan. Na een tijdje, komen de meest populaire wijnen op een ‘hall of fame’ pagina waar je dankzij een klein voorschot een allocatie kan krijgen voor een nieuwe bestelling. Hebben we 25 geïnteresseerden dan laten we nog een paletje afkomen (zorg dus dat je veel reclame maakt!). 

Mijn box was beschadigd, wat nu?
Stuur ons een foto en contacteer ons via e-mail. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op en proberen een oplossing te vinden. 

Ik wil mijn box terugsturen.
Normaal gezien is dit niet mogelijk. Maar contacteer ons even, en we bekijken wat er gaande is en hoe we kunnen helpen. 

Ik heb mijn box niet ontvangen.
Wat?! Dat onderzoeken we onmiddellijk. Stuur ons een e-mail en we gaan niet slapen voor je wijn terecht is. 

Kunnen jullie de wijn ook inpakken als cadeautje?
Op het vlak van inpakken, hebben we echt twee linkerhanden, maar je kan wel onze cadeaubon bestellen als alternatief! 

We willen jullie graag leren kennen. Als je een vraag hebt, of je wil over koetjes en kalfjes of het weer babbelen, neem dan contact met ons op! Ook op de sociale media kan je ons bereiken. 

Fanmail kan je sturen naar: 

hello@vinummovens.com
BVBA Vinum Movens
Fonteinstraat 52 bus 01
3000 Leuven