DE BESTSELLERS VAN 2019

Ah Toscane... het Parijs van de wijnstreken. Met zijn goudgele zon, glooiende wijngaarden en cipressen zover als het oog reikt, is het romantiek troef. Wil je weten wat de meest up-and coming-regio is? Het is niet Chianti of de bucolische heuvels rond Montalcino, maar de kunstwijngaarden van Maremma!

SERPAIA DI ENDRIZZI: 'SLANGEN IN DEN HOF'

In 2000, vonden onze goede vrienden van Cantina Endrizzi een klein stukje wijngaard in Maremma en doopten die wijngaard: Serpaia di Endrizzi. Op hun eerste wandeling door de wijngaard kwamen ze echter veel slangen tegen. En zo ontstond de 'romantische' naam 'Serpaia' oftewel 'Slangen in den Hof'. Wijn uit een moeras met slangen, het is bijna een allegorie voor sensualiteit. En laat de Toscaanse wijnen van Endrizzi nu precies dat zijn. Strak en sexy!

SANGIOVESE

Sangiovese is een hartige druif en heeft een breed smaakpalet van zeer rustiek (zoals bijvoorbeeld in Chainti Classico) tot rond en fruitig. Je vindt er bijna altijd kersen in terug en subtiele toesten van tomaat. Geef de wijn de tijd om zich te tonen in het glas en dan zal je zien dat er geleidelijk aan aroma's van rozen, vijgen en gedroogde kersen naar boven komen. 

Sangiovese kan je dankzij zijn medium-gewicht en hartig karakter met vele gerechten combineren. Probeer het zeker met kruiden en tomaten en je zal merken dat de fruitige smaken in de wijn in de verf gezet worden.

Endrizzi “Serpaiolo" - Our Daily Bottle
Endrizzi “Serpaiolo" - Our Daily Bottle
Endrizzi “Serpaiolo" 🇮🇹 freeshipping - Our Daily Bottle

Endrizzi “Serpaiolo" 2019 🇮🇹

€13,50

Êtes-vous à la recherche d'une expérience viticole italienne vraiment unique?

Ne cherchez pas plus loin que le « Serpaiolo » Endrizzi 2019 ! Ce vin est un mélange sensuel de saveurs de fruits rouges et noirs vifs et d'une structure serrée et nette. Profitez de tanins doux et d'un profil de saveur profond et complexe qui émoustille vos papilles gustatives et vous incite à en redemander.

Achetez six bouteilles et économisez 10 %.

CÉPAGES : SANGIOVESE, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
PAYS : ITALIE
APPELATION : TOSCANE

View details
Endrizzi “Dono” - Our Daily Bottle
Endrizzi “Dono” - Our Daily Bottle
Endrizzi “Dono” freeshipping - Our Daily Bottle

Endrizzi “Dono” 2016 🇮🇹

€19,90

Achetez 6 bouteilles et économisez 10 %.

PROFIL DE GOÛT :
Le Sangiovese a un caractère fruité et un corps moyen. Vous y trouverez des cerises et de subtiles notes de tomate. Donnez au vin le temps de se développer dans le verre et vous obtenez des arômes secondaires de roses, de figues et de cerises séchées.

CÉPAGES : Sangiovese, Merlot, Cabernet
PAYS : Italie
APPELATION : Maremme, Toscane

View details

THE SOMMELIERS'
FAVOURITE OF 2019

Wie de kunst van het wijnmaken echt machtig is, is Ryan Mostert. De nieuwe versie van zijn Smiley (V3) is de beste die hij ooit gemaakt heeft. We beginnen met een rode, maar wacht tot je de witte blend proeft. Deze wijnen zijn OMG. Ryan speelt met druivensoorten, oogstjaren en fermentatiestijlen. Je vindt in deze wijn 4 verschillende druivensoorten (Cinsault, Mouvèdre, Tinta Barocca en Syrah) over drie verschillende oogstjaren (2016, 2017 en 2018). 

De druiven komen uit verschillende terroir sites van de Malmesbury klei tot de Kasteelberg schist-gronden en de Paardenberg graniet in de Swartland. De wijn fermenteert op natuurlijke wijze zowel in houten vaten als in stalen vaten. Ryan brengt al deze verschillende facetten naadloos samen in een complexe en overheerlijke blend. Hou je vast aan de takken van de bomen en knoop je veters goed dicht, waqnt je zal van je sokken geblazen worden.

Smiley NV Dry Red V3 🇿🇦 freeshipping - Our Daily Bottle
Smiley NV Dry Red V3 🇿🇦 freeshipping - Our Daily Bottle
Smiley NV Dry Red V3 🇿🇦 freeshipping - Our Daily Bottle

Smiley NV Rouge sec V3 🇿🇦

€17,50

PROFIL DE GOÛT ;
Finale ronde et très douce. Ce vin est un assemblage de différents millésimes ce qui lui donne un supplément de complexité et de profondeur. Les tannins sont subtils mais accrocheurs. Un arrière-goût de violette, de biltong sud-africain et de myrtilles fraîches.FRUITÉ

SEC


FRAICHEUR

CORPS

ACIDITÉ

TANIN

DOUX

CÉPAGE : MOURVEDRE, CINSAULT, SYRAH
PAYS : AFRIQUE DU SUD
APPELATION : SWARTLAND

.
View details