WINE DIY //
Wine bright like a diamond

We zullen deze zomer waarschijnlijk in ons kot moeten doorbrengen. Weet jij ook niet wat je heel de zomer gaat moeten doen? En weet je bovendien niet wat je met al die lege wijnflessen moet aanvangen? Our Daily Bottle to the rescue!

Wij hebben voor jullie een DIY-guide samengesteld met allemaal easy-peasy DIY-projectjes om thuis zelf uit te voeren! Er zijn alleen maar voordelen: jij verveelt je minder, je doet aan upcycling en je kan er bovendien je terras of interieur mee pimpen. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Fles Schoonmaken

Vooraleer je van jouw lege fles een nieuwe Picasso kan maken, is het heel belangrijk dat je de fles goed schoonmaakt. Hoe doe je dat?

Benodigdheden:
● Zeep
● Een spons
● Een bot me

Buitenkant van de fles

1. Leg de fles gedurende 1 uur in warm water met zeep.

2. Scheur de sticker van de fles.

3. Zoals je op de foto kan zien, komt niet altijd alles er meteen af. Maar hier hebben we ook een trucje voor. Neem een bot mes en schraap zo het overtollige papier eraf.4. Neem zeker geen te scherp mes, want dan loop je het risico om krassen te maken op het glas.

5. Als er nog kleine stukjes lijm of papier op de fles kleven, kan je die er best afhalen door met een spons te schrobben. Bij de ene fles zal dit sneller gaan dan bij de andere, maar trust us. Alles geraakt er uiteindelijk af.

Binnenkant van de fles

Nu de buitenkant helemaal DIY-proof is, mogen we de binnenkant van de fles ook niet vergeten. Je wil immers niet dat je gepimpte fles nare geurtjes nalaat omwille van wijnrestjes die nog in de fles zitten. Met deze simpele truc verwijder je die nare geurtjes in no-time!

1. Spuit wat zeep in de fles.

2. Doe wat water in de fles en draai de fles even rond zodat de zeep en het water overal aanraken en laat de fles daarna drogen.

Et voila! Nu is je fles volledig DIY-proof.
Vanaf nu kan je je carrière starten als Picasso@home 😉 
Glitter Bottled Design

Shine bright like a diamond! Als je van glitter houdt, is deze DIY zeker iets voor jou! Volg dit stappenplan en maak jouw fles in no time glamorous.

Benodigdheden:
● Een potje glitter
● Schoollijm
● Verfborstel

1. Begin altijd eerst met de fles schoon te maken!

2. Breng lijm aan op een klein stuk van de fles.
TIP: Breng nog niet alle lijm aan op de volledige fles, want de lijm droogt heel snel, dus dan moet je toch een nieuwe laag erover aanbrengen. 
  

3. Strooi de glitter op het lijmoppervlak en veeg het uit met je vinger tot het hele oppervlak bedekt is met glitter.

Blijf deze stappen herhalen tot de volledige fles met glitter bedekt is.

4. Let it shineeeee!

Zo, nu weet jij weer wat te doen deze zomer! Geen flessen meer in huis? No worries!
Ga snel naar onze webshop en bestel jouw lekkere wijntjes!