Lire entre les vins

by Shopify API

Read between the wines: welke wijn past het best bij jouw lievelingsboek?

Lees jij naast wijnlabels ook al eens graag wat (non-)fictie? Go you! Een goed boek wordt nóg beter met een lekker wijntje erbij.
Grijp snel jouw reading glass(es), want wij hebben de uitgelezen fles voor je klaarstaan.

CALL ME BY YOUR NAME – ANDRé ACIMAN

‘Elio! Oliver!’ Ons hart slaat op hol en breekt tegelijk in duizend stukken door het prachtige Call Me By Your Name van André Aciman. Of moeten we zeggen ‘chiamami col tuo nome’?

Het liefdesverhaal speelt zich af in de Italiaanse Riviera. Je kan de zuiderse vakantiesfeer bijna ruiken in de poëtische woorden van de schrijver. Of wacht, zijn dat misschien de intense aroma’s van citrus abrikozen en honing in de Italiaanse Dalis Bianco die je ruikt?

De vino bianco zou in elk geval niet misstaan op je salontafel. Call me by your name and I will call you by wine... Euh mine.

DE SCHADUW VAN DE WIND – CARLOS RUIZ ZAFON

De spannende boeken van Carlos Ruiz Zafón zijn intussen al clásicos geworden. In De schaduw van de wind of La sombra del viento volg je hoofdpersonage Daniel op een raadselachtige zoektocht doorheen Barcelona.

Hoe je dat doet? Met een glaasje Spaanse rode wijn in de hand natuurlijk! De dieprode kleur en intense aroma’s van rode kers en besjes passen perfect in de mysterieuze setting van de roman.

Net als het verhaal, is ook deze garnachawijn mooi gebalanceerd met een subtiele finale.  Klaar voor het tweede glas… euh boek? 

DE MEESTE MENSEN DEUGEN – RUTGER BREGMAN

De vrouw die je schaamteloos voorsteekt bij de bakker, de man die aan je kont zit op café, Jessica uit Love is blind… Safe to say dat niet alle mensen deugen, maar volgens journalist en radicaal denker Rutger Bregman het merendeel dus wel.

Dat hoeft hij jou geen twee keer te zeggen in zijn boek De Meeste Mensen Deugen, want jij ziet het leven maar al te graag door een rosé bril. Onze Franse Cara Rosé verzoent een bitter kantje met lieflijke aroma’s van bosaardbeitjes. Wees maar zeker dat de meeste mensen deze wijn teugen, Rutger! 

WINTERKOST – JEROEN MEUS

Vlaanderens meest knuffelbare tv-kok schrijft met zijn jongste kookboek allerlei lekkernijen op je bord. Lunches, diners en vieruurtjes passeren allemaal het menu in Jeroen Meus’ Winterkost.

Toevallig RSVP’t onze Legitimo met plezier voor al deze gelegenheden. De blend van tinta roriz en touriga franca heeft een peperige neus met veel levendig fruit en besjes.

We horen het Jeroen al zeggen: “’t Is gelijk er een engelken op m’n tong pist.”

DE AFFAIRE – SANTA MONTEFIORE

Een aantrekkelijke man met een wijngaard in Zuid-Afrika… Waar kunnen we tekenen?

In de fantasie van Santa Montefiore blijkbaar, want in haar roman De affaire komt het hoofdpersonage er zomaar een tegen tijdens een etentje. Just her luck! Of toch niet? De titel hangt al meteen een grote rode vlag uit; zij is getrouwd en hij… dat verklappen we nog niet.

Trek rustig een flesje Zuid-Afrikaanse Smiley open en geniet van de poëtische stijl, uitnodigende structuur en krachtige finish. Een absoluut meesterwerk! Oh en het boek is ook niet slecht. 

Wil jij voortaan graag te boek staan als wijnkenner? Vul jouw voorraad dan aan met de selectie kwaliteitswijnen in onze webshop of neem een wijnabonnement.

Vida Libre Red 🇪🇸 freeshipping - Our Daily Bottle
Vida Libre Red 🇪🇸 freeshipping - Our Daily Bottle
Vida Libre Red 🇪🇸 freeshipping - Our Daily Bottle

Vida Libre Rouge

€10,50
Smiley NV Dry Red V3 🇿🇦 freeshipping - Our Daily Bottle
Smiley NV Dry Red V3 🇿🇦 freeshipping - Our Daily Bottle
Smiley NV Dry Red V3 🇿🇦 freeshipping - Our Daily Bottle

Smiley NV Rouge sec V3 🇿🇦

€17,50
Endrizzi Dalis Bianco 2019 - Our Daily Bottle
Endrizzi Dalis Bianco 2019 - Our Daily Bottle
Endrizzi Dalis Bianco 2019 freeshipping - Our Daily Bottle
Endrizzi Dalis Bianco 2019 - Our Daily Bottle

Endrizzi Dalis Bianco 2019 🇮🇹

€12,50