Aardappel-preigratin met taleggio

Pete's Pure Pinot Noir

Deze heerlijke pinot noir pairen wij het liefst met deze aardappel-preigratin. Volg dit recept en schenk jezelf alvast een glas van deze prachtige wijn uit. Zo kan de avond niet meer stuk!

Aardappel-preigratin met taleggio

Ingrédients - pour 4 personnes

- 2 grote preien (alleen het witte en lichtgroene deel)ca.
- 1250 g lekkere, vastkokende aardappels met dunne schilca.
- 400 g aardperen
- sap van 1/2 citroen
- extra vierge olijfolie
- zout, versgemalen peper
- 400 ml slagroom
- 2 el verse tijmblaadjes
- 125 g versgeraspte parmezaanse kaas
- 50 g boter, in stukjes
- 225 g taleggio, in stukjes

Préparation


1. Maak de preien goed schoon en snijd ze in dunne ringen. Snijd of schaaf de (al dan niet geschilde) aardappels in dunne plakjes (circa 3 millimeter). Bewaar ze in ruim koud water. Boen de aardperen schoon (of schil ze dun - een rotklusje) en schaaf of snijd ze in heel dunne plakjes. Bewaar ze in ruim water met het citroensap.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1 à 2 el olijfolie in een koekepan en bak de preiringen in circa 5 minuten iets zacht. Breng op smaak met zout en peper.

3. Droog de aardappels en aardperen grondig. Verdeel de helft van de aardappels over de ingevette ovenschaal en laat de plakjes overlappen. Bestrooi met wat zout en peper. Giet er 1/3 deel van de slagroom over. Verdeel er achtereenvolgens over: helft van zowel prei, aardperen, tijm, beide kaassoorten en boter. Bestrooi tussendoor licht met zout en peper. Duw de lagen enigszins aan en giet er meer room over. Herhaal de lagen eenmaal. Giet de rest van de room erover. Je eindigt met beide kaassoorten en wat boter. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 50 minuten tot 1 uur in de oven, tot de aardappels zacht zijn.

4. Schakel de oven naar 225 graden en laat de schotel zonder aluminiumfolie circa 15 minuten verder bakken tot de bovenkant mooi goudbruin is. Laat circa 5 minuten staan en serveer warm.

Cette recette vous plaît-elle ? Accompagnez-la de ce délicieux vin !

Pete's Pure Pinot Noir

SMAAKPROFIEL: Een levendige wijn met prachtige tonen van de bosbodem in de neus, samen met aardbei en room en dominante cranberry. Achtergrondtonen van framboos en rozenblaadjes werken naadloos samen met vanillestokjes en kruidige nuances

Avez-vous déjà un abonnement de vin ?
Elke maand 2 wijnflessen aan huis geleverd!

Ou vous cherchez un cadeau original pour le vin ?
Geef een wijnabonnement cadeau!