Black Angus tartare met truffelmayonaise

Pelissero Barbaresco DOCG Nubiola 2015

Wijn en een lekker stuk vlees is altijd scoren! Deze lekkere Black Angus tartare met truffelmayonaise is een topcombinatie. Zet de wijnglazen maar alvast op tafel!

Black Angus tartare met truffelmayonaise

Ingrédients - pour 4 personnes

- 400 gr black angus
- 100 gr serranoham
- 1 kleine rode ui
- 3 el kappertjes
- 1 flinke tl dijon mosterd
- 50 gr kiemen
- 4 eidooiers
- 2 el mayonaise
- 1 el truffelolie

Préparation


1. Zorg dat de black angus op kamertemperatuur is. Je kunt de tartare op twee manieren bereiden. Je kunt het vlees kort malen in je keukenmachine, maar het lekkerst vind ik toch wel de ouderwetse manier: fijn hakken met een groot mes.

2. Snijd de rode ui zeer fijn en meng dit samen met de kappertjes door de tartare. Breng op smaak met mosterd, zout en een flinke snuf versgemalen zwarte peper.

3. Maak de truffelmayo door de truffelolie door de mayonaise te mengen. Verdun de truffelmayo met een klein scheutje water.

4. Schep 1/4 van de tartare op een bord in een (met olie ingevette) kookring en druk licht aan. Verwijder de ring en ga door totdat je vier mooie tartaartjes hebt. Maak ze af met een plak serranoham en een pluk kiemen.

5. Splits de eidooiers en laat ze voorzichtig naast de tartare glijden. Maak mooie toefjes van de truffelmayo. Ik doe dit op de easy way door de truffelmayo in een boterhamzakje te scheppen, dicht te draaien en het puntje eraf te knippen.