Gegrilde tonijn met roze peper en pistache, quinoa en salade van granaatappel

Corralillo Sauvignon Blanc 2018

Bij deze Sauvignon Blanc is tonijn heel lekker! Probeer deze gegrilde tonijn met roze peper en pistasche en een frisse quinoa salade. Zet de wijn maar al koud!

Gegrilde tonijn met roze peper en pistache, quinoa en salade van granaatappel

Ingrédients - pour 4 personnes

- 1 sjalot
- 1/2 koolrabi
- 2 stengels bleekselder
- olijfolie
- 250 g quinoa (eerst wassen!)
- 5 dl kippen- of groentenbouillon (van 5 dl water + 1/2 bouillonblokje)
- Gemengde salade naar keuze
- Verse kruiden naar keuze: dille, peterselie, dragon
- een handvol walnoten of andere noten
- 1 granaatappel
- grof zeezout
- peper
- 4 tonijnsteaks (van duurzame visvangst)
- een handvol pistachenoten
- 1 kl roze peperbessen

Préparation


1. Maak de quinoa. Hak de sjalot fijn. Snij de koolrabi in kleine blokjes. Snij de bleekselder fijn. Stoof alle groentjes even aan in olijfolie.

2. Was de quinoa, laat even uitlekken en voeg toe aan de groentjes. Stoof even mee en voeg dan de bouillon langzaam toe (zoals bij risotto), tot de quinoa beetgaar is. Proef of er nog zout of peper bij moet en voeg eventueel nog een geutje olijfolie toe. Je kan eventueel ook nog verse kruiden naar keuze toevoegen.

3. Maak de granaatappelsalade: doe hiervoor wat gemengde sla met de verse kruiden naar keuze in een mooie kom, bestrooi met walnoten, verse kruiden en granaatappelpitten. Bestrooi met grof zeezout en peper en doe er op het laatste moment wat olijfolie over of serveer deze apart aan tafel.

4. Maak de tonijn. Doe hiervoor de pistachenoten met de roze peperbessen in de cutter of vijzel en maal tot middelfijn. Meng met olijfolie.

5. Kruid de tonijnfilet met zout. Smeer hem in met de pistache-peperkorst. Gril de tonijnfilet aan alle kanten, maar zorg dat hij vanbinnen nog roze is. Snij in plakken en serveer met de granaatappelsalade en de quinoa.