Gevulde kwartel met spek, salie en sinaasappel

Louis Guntrum Spätburgunder

Deze Duitse, rode wijn gaat perfect bij gevogelte. Dit recept voor gevulde kwartel met spek, salie en sinaasappel is een echte aanrader. Smakelijk!

Gevulde kwartel met spek, salie en sinaasappel


Ingrédients - pour 4 personnes

- 4 kwartels (panklaar)
- 4 plakjes spek
- 800g krieltjes
- 300g champignons (gele stekelzwammen of pieds de mouton)
- 3 sjalotten
- 7 teentjes knoflook
- 2 sinaasappelen (bio)
- tijm
- rozemarijn
- 10g salie
- scheutje  cognac
- 100ml gevogeltefond
- 2el boter
- poivre et sel

Préparation
 


1. Verwarm de oven voor op 180°C. Start met de vulling. Pel de sjalotten en 2 teentjes knoflook en snipper fijn. Fruit de sjalot en knoflook aan in 1 el boter.

2. Spoel de kruiden. Borstel de stekelzwammen schoon en snipper ze fijn, doe ze bij de sjalotten. Bak even mee en blus met de cognac. Doe er enkele blaadjes salie bij, giet er de gevogeltefond bij en laat al het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.

3. Vul de kwartels met de gestoofde paddenstoelen en bind de pootjes samen. Zet een pan op het vuur met 1 el boter en bak de kwartels goudbruin. Leg de kwartels in een ovenschaal en leg er telkens een plakje spek over.

4. Snij de aardappelen in kwartjes en schrik rond en tussen de kwartels. Schil de sinaasappelen à vif en snij in plakjes, schik samen met de resterende teentjes gepelde knoflook tussen de kwartels en de aardappelen. Leg er wat tijm, salie en rozemarijn bij.

5. Bak de kwartels en de aardappelen in zo'n 20 à 25 minuten gaar in de hete oven. Overgiet geregeld met wat jus.

6. Laat de kwartels 5 minuten rusten en serveer.