PASTA MET GEROOSTERDE UI, WALNOOT EN SALIE

El Chaval Tinto 2018

Deze rode wijn gaat perfect bij een lekkere pasta. Wij raden alvast pasta aan met geroosterde ui, walnoot en salie aan. Volg dit recept en geniet van een lekkere maaltijd met een goed glas wijn.

PASTA MET GEROOSTERDE UI, WALNOOT EN SALIE

Ingrediënten - voor 4 personen 

- 4 rode uien
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroenrasp
- 10 salie blaadjes, in reepjes
- 4 gedroogde tomaatjes, in reepjes (optioneel)
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels honing
- 1 mespunt gedroogde chili peper
- 1 mespunt kurkuma
- 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
- 400 gram lint pasta
- 1 fles EL CHAVAL TINTO 2018

Bereiding 

1. Begin met de rode ui. Snijd van elke ui boven en onder een plakje af, verwijder de harde buitenste schillen en snijd de rest in plakken van 1 cm. Verdeel deze over een ovenschaal.

2. Besprenkel de ui met een of twee eetlepels olijfolie, wat peper en zout en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 ºC gedurende 30 minuten.

3. Doe de honing, kurkuma, chili peper en een snufje zout in een kommetje. Meng er zoveel lauw water bij dat een dikke pasta ontstaat. Meng de walnoten erdoor tot ze allemaal een coating hebben gekregen. Leg de walnoten naast elkaar op een kleine schaal en zet deze bij de ui in de oven gedurende een minuut of tien of tot hij gaat kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.

4. Verhit drie eetlepels olijfolie in een steelpannetje en bak hierin voor 1 minuut de in reepjes gesneden salie blaadjes. Roer er dan de citroenrasp en (optioneel) de reepjes tomaat door, voeg wat zout en peper toe en zet apart. Kook de pasta in ruim kokend water met zout al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Haal ondertussen de schaal met plakken ui uit de oven, verwijder eventueel de harde buitenschillen.

6. Giet de pasta af en bewaar een deel van het kookvocht.

7. Breng de pasta over in een serveerschaal en meng er direct het salie mengsel door. Voeg al roerende zoveel van het kookvocht toe dat het er niet droog maar smeuïg uitziet. Een paar eetlepels is meestal genoeg.

8. Meng de pasta met een deel van de geroosterde ui en de walnoten. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.