Prime-rib van de BBQ in tijmzout met champignons

Arao Carménère Blend

Wijnliefhebbers weten dat rode wijn uitstekend gaat bij een lekker stuk vlees. En wat is er nu beter dan barbecue? Probeer deze prime-rib in tijmzout met champignons. Smakelijk!

Prime-rib van de BBQ in tijmzout met champignons

Ingrédients - pour 4 personnes

- 1 primerib = ongeveer 1 kilo
- 1 bakje boursin (cuisine)
- 20 grote champignons
- 10 takjes tijm
- 30 gr fleur de sel
- 12-15 middelgrote aardappelen

Préparation


Voorbereiding
1. Ik begin met het maken van het tijmzout: Haal de blaadjes tijm van de steeltjes af en snijd de tijm fijn. Meng de tijm met het fleur de sel en roer het goed door elkaar.

2. Ik haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier. Daarna kijk ik het vlees even na op oneffenheden of stukjes die ik wil verwijderen omdat het er dan mooier uitziet. Dat doe ik met name als ik daarna ook foto’s van het gerecht maak.

3. Breng het tijmzout aan beide kanten aan op het vlees.Wikkel het vlees goed in vershoud-folie en laat 24u marineren.

Bereiding Prime-rib in tijmzout met champignons
1. Ik maak de barbecue aan voor volledig direct. Ik neem een temperatuur van ongeveer 250 graden. Op mijn kamado leg ik aan de ene kant mijn grillgrates (maar een gewoonrooster of gietijzeren rooster doet het ook) en aan de andere kant een plancha. Het kost de barbecue meestal een half uur om op temperatuur te komen en in die tijd doe ik de verdere voorbereiding.

2. Ik haal het vlees uit de koeling en laat het op temperatuur komen.

3. Ik maak de champignons schoon, haal het steeltje eruit en vul ze met Boursin.

4. Ik was de aardappelen en kook ze in een beetje zout voor ongeveer 22 minuten.Als de barbecue op temperatuur is leg ik de rib op het rooster. Daarna leg ik ook de aardappels op de plancha en plet deze met een spatel. Ik leg ook de champignons op de plancha.

5. De rib grill je aan twee kanten. Ik ga zelf tot een kerntemperatuur van 43 graden, maar je kan hem naar eigen wens bereiden. De aardappels moet je af en toe omdraaien.

6. Na ongeveer 20 minuten is alles gereed, laat de rib nu 15 minuten rusten en snijd hem dan aan. De aardappels en champignons kun je eventueel op een verhoger warmhouden.

Cette recette vous plaît-elle ? Accompagnez-la de ce délicieux vin !
Arao Carménère Blend

PROFIL DE GOÛT : Intense aroma’s van blauwe pruim, kersen en blauwe bes met florale toetsen van violet, anijs en donkere chocolade.

Avez-vous déjà un abonnement de vin ?
Elke maand 2 wijnflessen aan huis geleverd!

Ou vous cherchez un cadeau original pour le vin ?
Offrez un abonnement de vin en cadeau !