Salade met zalm, avocado en pompelmoes

Diwald Riesling Goldberg

Deze Oostenrijkse Riesling Goldberg pairen wij het liefst met een lekker stukje zalm en een frisse salade. Dit recept voor salade met zalm, avocado en pompelmoes is mouthwatering! Zeker eens uitproberen dus.

Salade met zalm, avocado en pompelmoes

Ingrédients - pour 4 personnes

- 500g zalm
- 1 avocado
- 1 witte pompelmoes
- 1 roze pompelmoes
- 150g spinazie
- 1 chilipeper
- 1 rode ui
- 2 el koriander (fijngehakt)
- 2 el zaden (hennep)
- 1 el olijfolie
- poivre et sel

Préparation


1. Verwarm de oven op 120°C. Rasp de zeste van de pompelmoezen en strooi over de zalm.

2. Snij de helft van de witte pompelmoes in schijven en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Pers de andere helft uit en hou het sap bij. Leg de zalm op de pompelmoesschijven, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Gaar 30 minuten in de oven.

3. Snij de boven- en onderkant van de roze pompelmoes. Verwijder de schil en snij de pompelmoespartjes met een scherp mesje tussen de vliezen uit.

4. Halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met wat pompelmoessap. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snipper fijn. Pel en snipper de rode ui. Spoel de spinazie.

5. Haal de zalm uit de oven en breek in stukken. Meng de spinazie, de pompelmoespartjes, de avocado, de chilipeper, de rode ui en de koriander. Voeg de zalm toe, besprenkel met sap van witte pompelmoes en kruid met peper en zout. Strooi er het hennepzaad over en serveer meteen.