Spaghetti met tonijn en
gedroogde paddenstoelen

un jardin extra ordinaire

Un jardin extra ordinaire, vraagt natuurlijk ook om een 'extra ordinaire' gerechtje. Probeer zeker eens spaghetti met tonijn en gedroogde paddenstoelen. Het recept vind je hier! Smakelijk.

SPAGHETTI MET TONIJN EN GEDROOGDE PADDENSTOELEN

Ingrediënten - voor 4 personen 

- 50 g gedroogde paddenstoelen
- 10 trostomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 el kappertjes
- 2 el zwarte olijven
- 300 g verse tonijn
- 6 el olijfolie
- 500 g spaghetti
- 6 takjes peterselie
- 2 little gems
- 150 g cherrytomaatjes
- 2 el balsamico-azijn

Bereiding 

Saus
Week de paddenstoelen circa 30 minuten in warm water. Laat de paddenstoelen op een zeef uitlekken. Breng een pan water aan de kook en mondeer de tomaten. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan. Pel en halveer de knoflook, voeg toe aan de pan en beweeg deze circa 1 minuut. Haal de knoflook uit de pan. Bak de paddenstoelen circa 4 minuten goudbruin in de knoflookolie. Hak de kappertjes en olijven grof. Voeg de kappertjes, olijven en tomatenblokjes toe aan de pan. Hak de helft van de peterselie en voeg toe aan de saus. Leg de deksel op de pan en laat dit circa 5 minuten pruttelen.

Tonijn
Verhit een grillpan. Wrijf de tonijn in met olie en gril de tonijn circa 30 seconden op elke zijde. Leg de tonijn op een bord en laat afkoelen.

Pasta
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af, meng door de saus en meng circa 1 minuut door. Snijd de tonijn in plakjes van circa 1 centimeter dik en voeg de helft toe aan de pasta.

Serveren
Schep de spaghetti met de saus op bord. Verdeel de andere helft van de tonijn over de borden. Strooi de resterende peterselie over de bordenSaladeSnijd de little gems klein. Halveer de cherrytomaatjes en meng met de gesneden little gems. Voeg de balsamico, olijfolie en zout en peper toe.

TIP: let altijd op bij het kopen van tonijn dat je goede tonijn koopt.