Authentic Grapes and Modern Wines

Jarenlang werden druiven in de Gascogne vooral verbouwd om er Amargnac van te maken. De streek is ook bekend voor zijn inheemse druiven zoals Tannat, Gros Manseng, Colombard, Négrette,... Eind jaren zeventig begon de wijnbouw in de streek aan een revival. Door vooral 's nachts te oogsten, komen de frisheid en het aromatische potentieel van de druiven helemaal tot hun recht. 

COLOMBARD

De colombard is oorspronkelijk afkomstig uit het Charentegebied ten noorden van Bordeaux. Nu groeit hij vooral in zijn bakermat de Franse Sud-Ouest, grootendeels in Gascogne.

Pyrène L'Incontournable Cuvée Marine

Met een aromatische neus van ananas en exotisch fruit komen de frisse geuren van pompelmoes helemaal tot zijn recht. Een krokant zomerwijntje om op elk moment van te genieten.

TASTING NOTE: exotisch fruit, ananas, pompelmoes

Gros Manseng

Net als zijn kleine broertje, de Petit Manseng, komt die Gros Manseng uit Gascogne. Gros Manseng kan soms zoet zijn maar vergeet dit. De wijn die wijn aan jou presenteren is veeleer fris en crispy met een aromatische neus van ananas en exotisch fruit.

Pyrène L'Incomparable Beau Manseng

Pyrène Beau Manseng opent met fruitige en bloemige tonen. Deze diep goudgele wijn neemt je instantly mee naar het zonnige Frankrijk. De heerlijke geuren vertalen zich ook in de smaak: ananas, wit steenfruit, citroen en bloemen. Deze smaken maken van Pyrène Beau Manseng een pittige maar toch zeer fruitige en bovenal verfrissende wijn.

TASTING NOTE: ananas, wit steenfruit, citroen

Négrette

Négrette heeft zijn roots in Cyprus, maar vind je vooral in de streek rond Toulouse. Négrette geeft frisse en soepele wijnen met verleidende aroma's van framboos en voilet.

Pyrène L'Inoubliable La Vie en Rose

Dit is een van de beste rosés die we dit jaar hebben geproefd. Hij is een beetje kruidiger en minder titti frutti dan andere rosés, wat het een érg gastronomische rosé maakt. 

Tannat

De Tannat is een speciaal geval! Hij groeit enkel in de Sud-Ouest en Uruguay. Gekend voor “macho wijnen” met een sterk donkere kleur en een lading aan tannines. De Tannat druif is stoer, eigenwijs en complex.

Pyrène L'inimitable Pays de Cocagne

Tannat geeft veel krokant zwart fruit en veel structuur aan de wijn. Merlot versoepelt de wijn en Syrah geeft nog een kruidig duwtje in de rug. 

TASTING NOTE: Zwart fruit