Les Incontournables: The other South of France

We zoeken allemaal 'the next best region' en kijken daarvoor zelden naar Frankrijk. Toch zijn er in la douce France best nog wat kleine regio's die niet zo bekend zijn onder het brede publiek en waar moderne en toffe wijnen worden gemaakt. 

Ten zuiden van Bordeaux, geknuffeld door de Pyreneeën en de Atlantische Oceaan, ligt Gascogne. De vierde grootste wijnregio in Frankrijk is verdeeld in kleinere regio's, allemaal met hun eigen tradities, unieke terroir én autochtone druiven.

Vergis je niet, het is geen nieuwe wijnregio, hier wordt al eeuwen wijn gemaakt, nog lang voor Bordeaux zijn zaakjes op orde had. 

Gascogne met zijn Baskische roots, is de thuisbasis van d'Artagnan, die Alexandre Dumas inspireerde om de Drie Musketiers te schrijven. Maar het belangrijkste exportproduct is er Armagnac.

De renaissance van stille wijn heeft een boost gegeven aan de lokale economie. De kruidige witte en rode wijnen van lokale druiven zoals Gros Manseng en Tannat zijn erg uniek in de wereld.

Gascogne is allicht het meest bucolische stuk  van Frankrijk. Je vindt er geen grote steden, overdadige chateaus of grote snelwegen en alles wordt er bereid in eendenvet (sooooo goed!).

Les Incontournables

Kan je niet wachten om te proeven wat het zuid-westen van Frankrijk je te bieden heeft? Haal dan de zon in huis met onze zorgvuldig samengestelde thema box met 3 verschillende wijnen uit het zuid-westen van Frankrijk.
Van elke wijn krijg je twee flessen en de box wordt GRATIS verzonden.