De geselecteerde wijn is afkomstig uit SPANJE

Urkizahar Txakoli 2015

€ 14,90

Urkizahar Txakoli 2015

Getariako Txakolina, Spanje

By: Luis-Javier "Luisja" OREGI

WAT PROEF JE?

De Txakoli van Luisja is erg aromatisch op de neus, met aroma’s van madeliefjes en lenteklokjes, witte nectarines met een vleugje witte pompelmoes. Het traditionele lichte pareltje draagt bij aan het verfrissend karakter van de wijn.

PERFECTE MATCH

PINTXOS! Eén van de fundamentele Baskische cultuurelementen zijn de pintxos, in de rest van Spanje beter bekend als tapas.

PERFECTE GELEGENHEID

Iedereen die al eens naar de Pais Vasco is afgereisd heeft ongetwijfeld herinneringen aan de rijkelijk gevulde togen vol smakelijk ogende broodjes en kleine hapjes.

ONTDEK HET RECEPT

Pintxos - tapas

1.Morcilla - beuling en chutney

Beuling in schijfjes krokant aanbakken en een beetje chutney toevoegen.

2.Pasta de aceitunas - olijventapenade

Groene olijventapenade met gemarineerde ansjovis.

3.Chorizo picante - spicy chorizo

Chorizo aanbakken in olijfolie, een klein beetje sap van het vlees over een sneetje baguette lepelen en er de chorizo opleggen.

4.Salmón - wasabi zalm

Leg een stukje gerookte zalm op het broodje, met een schijfje van een hard gekookt eitje en maak een snel wasabisausje door wat wasabi met mayonnaise te mengen.

5.Pintxo de atún - tonijn

Maak tonijnsla met tonijn uit blik, wat rode ajuin, mayo, citroensap, kappertjes en peper en zout. Serveer op een sneetje baguette.

6.Jamón ibérico – Iberische ham

Doodsimpel enkele sneetjes Jamón en een stukje baguette. Echt een heerlijk contrast tussen de vettigheid van het vlees en de frisheid van de Txakoli.

7.Gaspacho – koude groentesoep

Mix 4 tomaten, een halve paprika, een halve komkommer, één teentje knoflook en een klein ajuintje met 15 cl water, een sneetje brood, twee eetlepels olijfolie en zout & peper. Heel koel te serveren, dus ang genoeg in de frigo plaatsen of eventueel i.p.v. water er ijsblokjes in mixen.

  • Recept door Stephanie & Christophe Verwimp verschenen in WINE MAG jaargang 1, nr. 3
    >  Beetgraag
  • PROBEER DEZE WIJNEN EENS