€ 18,10

Reviews

Le Blanc Bonhomme 2017

Le blanc bonhomme heeft een boterachtige gele kleur met een tropische neus van ananas en zachte acaciabloempjes. In de mond word je verrast door de rijkheid van de rijpe Sémillon met pure en spannende Sauvignon. Een wijn met impact die lang blijft nazinderen.

By: Guillaume & Rachel Hubert

 • Frankrijk
 • Blaye Côtes de Bordeaux
 • Sauvignon Blanc, Sémillon
 • Biodynamic, Vegan
 • Diner
 • post image

  INSTAGRAM-PERFECT BLAYE

  Blaye ligt op het noordelijkste puntje van de rechteroever van Bordeaux. Daar waar de Dordogne en de Garonne elkaar een high five geven en samen het estuarium van de Gironde vormen. Belgen stoppen er al wel eens op weg naar de zon om een daguitstapje naar de Citadel te maken. De Citadel is perfect voor een familiefoto en in de schattige winkeltjes kan je allemaal leuke spulletjes en prulletjes kopen. Wie deze zomer naar het zuiden gaat,  stopt er beter eens voor de wijn!

  Lees meer
 • post image

  VIGNOBLES HUBERT

  In Frankrijk gaan wijngaarden en de kennis van het boeren over van generatie op generatie. Rachel en Guilhaume zijn broer en zus. Rachel is apotheker van opleiding en Guilhaume is een natuurliefhebber die zich aan de universiteit in milieustudies en ecologie specialiseerde. Vignobles Hubert zijn de eerste om biodynamisch te telen in Bordeaux. Met Rachels pharmacologische achtergrond en Guilhaume zijn kennis van de natuur, kunnen ze op een natuurlijke manier hun wijngaarden beschermen en sterker maken tegen ziektes zonder ook maar iets on-natuurlijk te gebriken. 

  Lees meer
 • post image

  HAMBURGER A LA BLAYAISE

  Asperges en wijn zijn niet makkelijk te verenigen. Asperges bevatten veel chlorofyl-gedreven groene smaken en asparagusinezuur. Het is dat zuur dat veel wijnen naar metaal doet smaken en van lekkere aspergekes met een tas groene thee wordt geen enkele Vlaming gelukkig dus zijn er twee oplossingen. Ofwel verdrink je je asperges in liters boter of saus, maar beter nog drink je een wijn die wél goed bij asperges past. Eén gouden regel: vermijd eik en kies voor citrusachtige wijnen. Met deze wijn zit je dus helemaal goed.

  Laat de asperges maar komen!

  Read Recipe

PROBEER DEZE WIJNEN EENS