Waarom wijn het perfecte relatiegeschenk is

by Janne Van Houtven

De eindejaarsperiode is voor veel bedrijven een drukke tijd. Die ene klant die nog snel een project afgewerkt wil zien, of die andere klant die vóór de feestdagen de plannen voor volgend jaar alvast doorstuurt en natuurlijk die klant die vraagt of je nog snel kan langskomen zodat alles voor het nieuwe jaar zeker klaar staat … Kortom, een drukke periode voor jou en jouw medewerkers die er waarschijnlijk alles aan doen om zo goed mogelijk aan die klantvraag tegemoet te komen.

 Tijdens zo’n drukke periode is het daarom belangrijk om goed voor je medewerkers te zorgen en ze af en toe eens te belonen voor hun harde werk met een klein cadeautje of incentive en welk cadeau kan je beter geven dan een flesje wijn om je medewerkers te bedanken en het eindejaar te vieren?

Wijn wordt al sinds jaar en dag gebruikt als relatiegeschenk, en daar zijn een aantal goede redenen voor.

1. Stijlvol en professioneel

Omdat wijn een iets klassieker product is, komt het heel stijlvol en professioneel over waardoor het een uitgelezen product wordt om als relatiegeschenk te geven. Verder wordt wijn ook vaak geassocieerd met klasse en prestige. Wijnproducenten investeren daarnaast vaak veel tijd in het ontwerpen van een mooie fles en een mooi etiket waardoor het product visueel zeer aantrekkelijk wordt. Om nog maar van de smaak te zwijgen!

2. Wijn spreekt veel mensen aan

Veel mensen vinden wijn een lekker product en drinken het vaak in groep. Wijn brengt mensen samen en wordt daarom vaak geassocieerd met positieve gevoelens. Vervolgens is het ook zo dat er zeer veel verschillende soorten wijn zijn, waardoor mensen ook niet snel hun interesse in het product verliezen. Er is altijd een nieuwe fles met een nieuwe wijn die ze nog niet hebben geprobeerd.3. Wijnflessen of wijnboxen zijn gemakkelijk te personaliseren

Het bedrijfslogo aanbrengen op een fles wijn of op de verpakking kan heel gemakkelijk worden gedaan met een sticker of box sleeve, zoals op de foto hieronder. Ook een persoonlijke boodschap van de CEO toevoegen in de box is een vaak maar een klein werk.4. Wijn is een origineel relatiegeschenk

De meeste bedrijven die gepersonaliseerde relatiegeschenken geven, opteren snel voor de klassieke relatiegeschenken: notitieboekjes, drinkenbussen, pennen en ander schrijfgrief. Een flesje wijn is daarentegen een geschenk waarmee je creatief en tegelijkertijd stijlvol uit de hoek kan komen. Je bent er daarnaast ook zeker van dat je medewerkers eens aan jouw denken tijdens het consumeren want een fles wijn is immers meer waard dan een balpen of een notieboekje.


5. Duurzaam kan ook


Is duurzaamheid deel van jullie merkpersoonlijkheid, of wil jij als bedrijfsleider duurzaamheid in de kijker zetten? Dan is wijn wederom het perfecte relatiegeschenk. Duurzame wijnen, of natuurwijnen zijn wijnen die zo natuurlijk mogelijk worden geproduceerd, wat wil zeggen dat ze geproduceerd worden met zo weinig mogelijk ingrepen van de wijnboer. Er worden bijvoorbeeld geen artificiële gisten aan toegevoegd en nieuwe eikenhouten vaten worden niet gebruikt om de smaak te verbeteren. Verder moeten de druiven biodynamisch of biologisch worden geteeld, mogen er geen machines gebruikt worden om de druiven te plukken en mogen er geen pesticiden gebruikt worden. Hier naast vindt je vier voorbeelden van zo'n natuurwijnen met hun land van herkomst.

6. Je moet hem niet direct opdrinken

Wijn wordt beter met de tijd. Dus zelfs als je medewerkers geen fervente wijndrinkers zijn moeten ze de fles niet direct openen. Ze kunnen de fles enkele weken, maanden of zelf een aantal jaar laten liggen om hem op het perfecte moment te openen.7. Je hebt veel keuze

De meeste wijnwinkels bieden een zeer groot assortiment aan wat wil zeggen dat je voor de witte wijnliefhebbers in jouw bedrijf een witte wijn kan voorzien, voor de rosé liefhebbers een rosé wijn en voor de rode wijnliefhebbers een rode wijn. De sommelier van dienst kan jou ook altijd helpen bij het uitkiezen van een lekkere wijn.


8. Doe een wijnabonnement cadeau


Wil je je medewerkers gedurende een langere periode bedanken? Of is er onlangs iemand werknemer van het jaar geworden? Doe deze persoon/personen plezier met een wijnabonnement en ontvang maandelijks een aantal flessen wijn!

Ben je overtuigd? Wil jij je medewerkers ook eens verrassen met een lekker flesje wijn? Neem een kijkje op onze website en ontdek onze formules!