Tarbot met champagne en rivierkreeftjes, puree met spinazie en karnemelk

+ Champagne Jean Sélèque Cuvée Rosé

Nog op zoek naar een goed receptje voor bij deze lekkere fles bubbels? Probeer deze tarbot met champagne en rivierkreeftjes. Want wat is er nu beter bij bubbels dan een lekker stukje vis? Smakelijk!

Tarbot met champagne en rivierkreeftjes, puree met spinazie en karnemelk

Ingrediënten - voor 4 personen

- 600 g bloemige aardappelen
- 200 g spinazieblaadjes
- 90 g boter
- 1 dl karnemelk
- 2 lente-uitjes
- 500 g tarbotfilets
- 1 sjalot
- 1 dl visfond
- 1 dl champagne
- 1 dl room
- 125 g rivierkreeftenvlees
- bieslook

Bereiding


1. Schil de bloemige aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en plet ze met een pureestamper, samen met de verse spinazieblaadjes, boter, karnemelk, zout en peper.

2. Snijd de lente-uitjes in fijne slierten en laat ze in ijskoud water weken om ze te doen krullen. Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Maak de tarbotfilets schoon, breng ze op smaak en plooi ze in 2. Bak ze kort goudbruin in een braadpan met warme boter. Breng op smaak en laat nog 10 min. in de oven garen (als de filets klein zijn, hoeft dit niet, het volstaat om ze in de pan te bakken).

4. Fruit de fijngehakte sjalot 5 min. op een zacht vuurtje in boter, zonder ze te laten kleuren. Giet er visfond, champagne en room bij. Laat met 1/3 inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de rivierkreeftjes toe, meng en haal van het vuur. Breng verder op smaak. Dresseer de puree op warme borden, voeg de tarbotfilets toe en overgiet met saus. Werk af met bieslook.

Onze Best Verkochte Rosé Champagne

Zachte en fruitige aroma's van roos, honing en kaneel. 

Founder image